Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Om dekkslitasje

Dekk slitasje problemer kan føre til alvorlige kjøretøy vedlikehold hensyn, herunder justering problemer og feil på utstyret. Som sådan, omsorg for dine dekk er nødvendig for å sikre sikkerhet og riktig funksjon av bilen. Typer

Det er tre hovedtyper av feil dekkslitasje. Tå slitasje oppstår når en dekket slites ujevnt langs ansiktet av slitebanen. Dette skyldes en rekke forhold, blant annet slitte dekk stangendene og avvik. Camber slitasje er når en dekket slites mer på en side enn den andre, noe som gjør at dekket ligne en kile. Dette skyldes hovedsakelig svake eller sagging kuleledd. Skålformet slitasje skjer når senterdelen av slitebanen slites tidlig. Det er forårsaket av forhold som ubalanserte dekk eller svake støt.
Hensyn

Dekk har slitasje barer i slitebanen sporene for å hjelpe deg å gjenkjenne betydelig dekkslitasje. Hvis slitasje bjørner er selv med dekk slitebanen, er dekket slitt og bør byttes ut. I tillegg, hvis du oppdager sprekker, buler, ledninger eller dersom slitebanen er å skille fra den ytre kanten av dekket, bør du skifte dekk før kjøring.
Forebygging /løsning

For å oppnå optimal dekkytelse, bør bileiere være sikker på å følge produsentens vedlikeholdsplan. Du må sjekke lufttrykket i dekkene hver gang du fyller bensintanken. Du må også ha dekkene roteres og balansert hver 6000 til 7000 miles. I tillegg til å hjelpe dekkslitasje, kan disse tiltakene bidra til å øke gass kjørelengde.
Effects

Feil dekkslitasje kan føre til at du har en ulykke. Det er anslått at over 6000 ulykker per år er forårsaket av dekk problemer. Akkurat som med alle typer kjøretøy ulykke, en ulykke forårsaket av feil dekkslitasje kan føre til personskade, tap av liv og skade på eiendom.
Misforståelser

Mange tror at dekkslitasje har ingen innvirkning på levetiden for andre kjøretøy. Dette er usanne. Unormal dekkslitasje, for eksempel, kan føre til stress på kuleledd, som kan føre til harde vibrasjon. I tillegg kan unormal dekkslitasje redusere levetiden på dekkene med så mye som halvparten.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/100927.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold