Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Om dekktrykket

mens den nærliggende del av dekkets konstruksjon er den gummi foringsrør, er det luften inne i dem som støtter vekten av et kjøretøy. Opprettholde riktig mengde luft i dekket, også kjent som dekktrykk, sparer penger, øker sikkerheten og øker kjørekomforten. Betydning

Ifølge fueleconomy.gov opprettholde riktig lufttrykk i dekkene kan forbedre drivstofføkonomien med tre prosent, men selv en liten reduksjon i trykket kan ha en betydelig effekt på drivstoff economy.Having et dekk under-oppblåst av så lite som £ 1 kan redusere drivstofforbruket med 0,3 prosent. Under-oppblåst dekk slites raskere og er mer utsatt for svikt.
Time Frame

Selv et dekk i god stand vil miste lufttrykket i løpet time.Tire trykket måles i "pounds per square inch" som er forkortet psi. Vanligvis et tap av en psi per måned er normalt, men en eldre dekk eller en montert på en skadet felgen kan miste trykket på en raskere rate.For et dekk med et anbefalt dekktrykk på 30 psi, en ett pund per måned tap vil forlate det under-oppblåst med 20 prosent etter seks måneder. Når slående en vei fare et dekk som er under-oppblåst av 20 prosent er mer utsatt for blow-outs eller skader på sideveggen. Når treffer potten hull eller bro utvidelse ledd større flex tillates av sideveggen av en under-oppblåst dekk kan også føre til alvorlige felgska.
Effects

Under-oppblåst dekk generere mer friksjon som kan være skadelig på to måtar. Friksjon genererer varme og overdreven varme kan skade strukturen i et dekk over tid. Friksjon øker også rullemotstand som vil redusere drivstoff economy.Overinflated dekk vil slites raskere og mer ujevnt. En overinflated dekk vil overføre mer veistøy og vibrasjoner i cockpiten som resulterer i en mer ubehagelig tur.
Forebygging /løsning

Kontrollere lufttrykket i dekkene hver gang du fyller tank eller minst en gang i måneden er den mest effektive måten å sikre at du opprettholder riktig pressure.The diagram med bilens riktige trykkinnstillinger er vanligvis plassert enten i hanskerommet, instruksjonsboken, innsiden av drivstoff dør eller på førerens dør jam. Trykket som er angitt på dekkets sidevegg er det maksimalt tillatte trykket for at dekk og er vanligvis ikke trykket anbefalt av bilens produsent for normal kjøring conditions.Do ikke stole på dekk Manometeret bygget inn i en bensinstasjon er luft kompressor. Hyppige dråper eller misbruk ofte gjør dem upålitelige og unøyaktige. Invester i et dekk trykkmåler som du kan holde i hanskerommet. En enkel blyant formet måleren er tilstrekkelig, men en ekstern typen er generelt mer presis og enklere å lese.
Expert Insight
p Hvis du bruker et oljeskift anlegg som inkluderer et dekktrykk sjekk som en del av deres tjeneste sjekker trykket etter at de har fullført jobben. Det er ikke uvanlig for dem å automatisk blåse opp dekkene til maksimalt lufttrykk oppført på dekkets sidevegg i stedet for å finne produsentens anbefalte pressure.When du sjekke dekkets lufttrykk gjøre en visuell inspeksjon for å se om dekkene er iført ujevnt, eller hvis det er noen åpenbar skade på dem.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/100926.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold