Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Hvordan velge dekk til bilen din

Velge dekk til bilen din kan bli forvirrende hvis du ønsker å oppgradere til en alternativ dekkdimensjon og ytelse. En tommelfingerregel med de fleste anerkjente dekkforhandlere er at du aldri skal gå ned i dekk variabler, men du kan alltid gå opp. For eksempel, hvis bilens anbefalte dekk fra produsenten angir en bestemt hastighet rating, kan du kjøpe en ettermarkedet dekk med en høyere hastighet rating, men ikke kjøpe en med en lavere hastighet rating. Instruksjoner
en

Finn dekkmerke til bilen din. Det er mest sannsynlig i førersiden dørkarmen eller på førersiden dør selv. Andre mulige steder ville være en etikett i hanskerommet. Noen Fords plassere den i passasjer bak dørkarmen. Dette merket vil gi deg all informasjon om dekkene som produsenten anbefaler, blant annet størrelse, foreslo lufttrykk, hastighet rating, lastekapasitet og eventuelle alternative dekkdimensjoner som også vil fungere på din bil.
2

Skriv ned informasjonen på dekket etiketten på et stykke papir.
3

dekode informasjonen. For eksempel ville P 185/65 R15 88H tydes på denne måte: P står for dekket type, i dette tilfellet en "passasjer" karakter dekk. Den 185 er bredden av dekket i millimeter, målt fra bunnen av vulsten på den ene sidevegg til den andre. Det 65 betyr at sideforholdet til dekkets sidevegg er 65 prosent av dekkets bredde. R står for "radial". Det 15 er diameteren av dekket i inches. Det 88 er lasten forholdet for den spesifikke dekk, i dette tilfellet 88 ville indikere at dekket kan opprettholde opp til 1,235 pounds. H er hastigheten vurdering for dekket, i dette tilfellet, er en H-rated dekk designet for å tåle hastigheter opp til 130 miles per time. Se diagrammet i Ressurser for alle konverteringer.
4

Bestem hva du vil ha nye dekk for. Hvis det er bare å bytte ut de du har på grunn av alder og eller normal slitasje, vil dekkforhandlere og forhandlere anbefaler at du skifter dekkene basert på dekkets etiketten på bilen din. De spesifikke størrelse dekk ble målt og vurdert for bilen når den ble produsert. Du kan øke belastningen, hastighetsklasse og selv størrelsen, men det vil bli anbefalt å ha en dekkforhandler eller forhandler måle og konvertere dekkdimensjon før du kjøper og installerer dem. Kjøpe en høyere dekk vil manipulere kilometertelleren og speedometer målinger. Økende dekk høyde og bredde kan føre til at dekket gni på den indre fender godt ved å svinge.
5 p Hvis du ikke bryr deg om noen bestemt utforming eller utseende eller ytelse, stokk med dekkmerke og kjøpe de anbefalte dekk til bilen din.
6 p Hvis du leter etter økt belastning område (for lette eller vanlig lastebiler) eller en økt hastighet vurdering, eller du ønsker å fylle dekkene godt opp med en høyere, bredere dekk, sjekk med en dekkforhandler eller forhandler for å se hvilke muligheter du har for at kjøretøyet. Mange anerkjente dekk forhandlere vil ha en måling konvertering diagram som kan vise deg hvordan du kan manipulere dekk høyde og bredde basert på det angitte dekkdimensjon for kjøretøyet uten at lasten eller hastighetsklasse av dekket.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/100965.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold