Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Hva som forårsaker ujevn dekkslitasje?

Ujevn dekkslitasje kan kompromittere sikkerheten og skape et behov for tidlig dekk erstatning. Flere ting kan føre til denne typen slitasje, blant annet mangel på vanlig vedlikehold av kjøretøy, innretting problemer og slitte kjøretøy komponenter som påvirker dekkene. De første tegn på ujevn dekkslitasje signalisere et problem som må løses raskt slik at dekkene ikke blir betydelig skadet. Inflasjon

Når slitebanen er dypere på kantene enn i midten, er dekket overinflated. I kontrast, når slitebanen er dypere i midten enn i kantene, er dekket underinflated.
Rotation
p Hvis et dekk har hevet humper på den, ofte kalt kamskjell, blir dekkene sannsynligvis ikke blir rotert ofte nok.
Slitte støtdempere

Slitte støtdempere eller struts også kan forårsake ujevn dekkslitasje.


Alignment

Å kjøre en bil som er ute av stilling kan føre til ujevn dekkslitasje. Et vanlig symptom er et kjøretøy som driver bort fra rett sporing på en rett og flat vei.
Bilder slitte komponenter

Alignment komponenter kan bli slitt og forårsake problemer. I skarpe svinger, for eksempel, kan dekk vinkler ikke kompensere ordentlig, og dekkene kan tyster.
Wheel Balancing

Feil hjul balansering også kan føre til ujevn dekkslitasje på grunn av overflødig vibrasjon. Dette kan vise seg som en scalloped eller skålformet slitasje område på dekkene.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/100966.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold