Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Hvordan sette kjettinger på en lastebil

Vinter og fjellet kjøring kan være vanskelig når veibanen er dekket av is og snø. Is og snø redusere trekkraft, som er mengden av kontakt dekkene vedlikeholde med veibanen. Kjettinger er designet for å passe rundt dekk og gi ekstra trekkraft under ugunstige kjøreforhold. Kjettinger må være riktig installert for å være effektive. Feil installert kjettinger kan skade kjøretøy eller bli kastet fra bilen din og bli en vei fare. Du trenger
Enkeltrom kjettinger
Double (to-wheel) kjettinger
Bunndekkende
T cam verktøyet
regn eller isolert vær utstyr
Vis flere instruksjoner
Installere kjettinger:
en

Lay kjedene på bakken og undersøke dem for ødelagte, vridd eller mangler lenker. Inspiser cams å sikre at de ikke er vridd. Lå kjedene så de skarpe endene av korset kjede kroker er vendt oppover. Dette vil redusere sjansen for å skade dekksidene.
2

Drapere kjedene over dekket og spre dem over hele slitebanen. Hvis du installerer et sett med dobler (kjedene designet for å dekke et par hjul i tandem) legger dem på bakken og kaste dem i to, dra siden nærmest lastebil over og over mot deg. Dette vil gjøre drapering kjedene over dekk enklere og lar deg brette den øverste kjedet på innsiden hjulet med mindre problemer.
3

Trekk bilen frem ca 2 meter eller til ledende enden av kjeden har passert helt under dekk.
4

Fest kroken på innsiden av dekket til den motsatte enden av kjeden.
5

Trekk kjeden mot deg og ta noen ekstra slakk.
6

Fest S cam-stil kroken på ytterveggen av dekket til den motsatte enden av kjeden.
7 < p> Bruk T-kamskive verktøy for å stramme kammene på den utvendige veggen av dekket. En cam er en flat, halvmåne-formede metall plate med et spor skåret inn i den. T-cam verktøyet brukes ved innsetting av kvadratiske enden inn i den firkantede åpningen i cam og kronglete. Den cam skal låses på plass.
8

Fest en gummi presenning snor eller kjede-stil strammer langs bredden av dekket. Krokene på kabelen skal vende bort fra sideveggen av dekket til å unngå at den skades. To strenger kan brukes for bedre å feste kjettingene på plass. Femkantet, web-stil ledninger er også tilgjengelig.
9

Kjør ca en kvart mile, deretter sjekker og skru kjedene. Sjekk kjedene om hver 10 til 15 miles etterpå og lytte etter eventuelle uvanlige lyder som kan tyde på et problem.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101212.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold