Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Tire Load Range Definition

Ved kjøp av kjøretøy dekk, er det svært viktig å sørge for at de er hensiktsmessig egnet til kjøretøyet. Spesielt dekk med riktig belastning mye kjøpes slik at kjøretøyets sikkerhet ikke blir kompromittert. Definisjon

belastning er et mål på dekkets styrke - sin evne til å holde lufttrykket under belastning
Betydning

. Etter belastning påvirker sideveggen styrken av et kjøretøydekk. Hvis et dekk har en belastning som er for lavt, kan håndteringen av kjøretøyet blir ustabile som sideveggen spennene under kjøretøyets vekt. Omvendt kan en mye høyere belastning enn nødvendig dramatisk harshen kjørekomfort.
Identifikasjon

Den anbefalte belastning for bilens dekk kan bli funnet i sin brukerhåndboken. Det er også normalt festet til et klistremerke som ligger på en av bilens dør syltetøy. Hvis du bytter ut dekk som følger med bilen fra produsenten, er den belastning skrevet på dekkene en aktuell veiledning.
Hensyn

Dekk har ulike tilkoblingsverdiene avhengig på lufttrykket i dekket. For eksempel kan et dekk har en høyere belastning når blåses opp til 38psi enn da blåses opp til 32psi. Alltid sørge for at ønsket belastning kan fås bilen produsentens foreslåtte lufttrykket.
Lastebildekk

Bildekk ha belastning uttrykt i tall. Lastebil og lys-duty dekkene har belastning uttrykt som en bokstav i alfabetet i stigende rekkefølge. Derfor ville et dekk med en "D" belastning tåle betydelig mer vekt på et gitt lufttrykk enn en "A" dekk.
Lastindeks

Lasten indeks er et tall som svarer til den fysiske lasthåndtering vekt av et dekk i kilo for. Lasten indeks kan brukes som en kryssreferanse for å finne den i pounds eller kilo. For eksempel tilsvarer en last indeks på 105 til 2,039 pounds eller 925 kilo. Dette diagrammet er funnet inne i bilens dør syltetøy og er tilgjengelig i dekk erstatning butikker.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101213.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold