Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Når bør du sette Luft i bildekk?

Kontroll av lufttrykket i dekkene regelmessig er viktig for din sikkerhet siden dekket er det eneste som skiller deg fra veien. Dessverre har de fleste mennesker ikke vurdere dekk eller lufttrykket i dem før de opplever et problem - eller en ulykke. Mens de fleste quick-lube og reparasjon stasjoner vil sjekke dekktrykket som en tjeneste når du utfører et vedlikehold, ikke anta dette gjøres automatisk. Hvor ofte for å sjekke lufttrykk

føderal lov begynte å kreve en Tire Pressure Monitoring System (TPMS), et elektronisk system som viser sanntid dekktrykk opplesninger, i alle nye biler per september 2007. Selv om noen biler begynte å bruke TPMS systemer lenge før 2007, er det mange biler fortsatt på veien måtte sjekke dekktrykket den gammeldagse måten.

Ser på dekk er ikke bra nok. Et dekk som er høyt eller lavt ved 10 pounds av trykk per kvadrattomme kan være vanlig, og radialdekk ofte gi inntrykk av å være lav, særlig på den fremre aksel hvor de bærer vekten av motoren.

beste råd er å sjekke lufttrykket i dekkene dine en gang i måneden og før du tar en lang tur. Holde dekkene riktig lufttrykk øker deres levetid og kan hjelpe deg med å spare penger på drivstoff.
Riktig Tire Inflasjon og Hvordan sjekke det

Tire informasjon plakater som viser luften trykk som er anbefalt av produsenten er standard på alle kjøretøy. De fleste vil ha dem plassert i førerens side dørstolpen, men eldre modeller kan ha dem i hanskerommet, passasjer bak dørstolpen (av Ford sedan), under midtkonsollen eller på innsiden av gass luke døren. Hold et dekk trykkmåler i hanskerommet, og refererer til dekk informasjon plakat for å riktig justere lufttrykket.

Mindre dekkene på bilen har blitt oppgradert til spesifikke ytelse dekk, bør du alltid følge av lufttrykket anbefalt av produsenten og notert på dekk informasjon plakaten. Sideveggen av et dekk vil liste maksimalt lufttrykk i dekket kan tåle, men et dekk fylt til maksimalt nivå ikke tillater margin av variansen.
The Elements og dekktrykk

Tire trykket stiger i varmt vær og faller i kaldt som luften utvider seg og trekker. På grunn av dette, vil din dekktrykk varierer med årstidene og med varmere og kaldere tider av dagen. Biler som er lagret eller parkert i lange perioder kan miste en kilo eller to av lufttrykket per måned. Dekk temperatur og lufttrykk vil også stige mens du kjører;. Dette er grunnen til at det ikke er en god idé å fylle opp dekket til maksimalt trykk notert på sideveggen

En punktering av et lite fremmedlegeme vil nesten alltid forårsake en langsom lekkasje der dekket skal fylles gjentatte ganger med luft. Et dekk eller dekk som må fylles ofte bør kontrolleres av en kvalifisert dekk tekniker for langsomme lekkasjer, som også kan skyldes feil ventilspindlene.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101053.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold