Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Hvordan lese Tire produksjonsdatoen på Sidewall

Siden 2000 har dekk produksjon datoer fulgt en uniform kode som er regulert av US Department of Transportation. Denne koden gjelder alle dekk, også de på biler, lastebiler og bobiler. Lære å lese dekket produksjonsdato er viktig, på grunn av begrenset holdbarhet av dekk. Dekk er ikke like fine viner, gjør de ikke alderen godt i det hele tatt. Når et dekk når fem år mark, om den har blitt brukt eller ikke, svekker det og kan være farlig å kjøre med. Dette gjelder selv om tråden er fortsatt helt intakt. Du trenger
lommelykt (valgfritt)
Vis flere instruksjoner
en

Undersøke dekkets sidevegg å finne US Department of Transportation (DOT) nummer. Dette nummeret begynner med "DOT", og er 10 til 12 siffer lang. Hvis du ikke ser nummeret, blir det stemplet på den indre sidevegg. Hvis dekket ikke er festet til et kjøretøy, ved å slå den over til finne nummeret.
P Hvis dekket er festet til et kjøretøy, bruke en lommelykt for å undersøke innsiden sidevegg. Hvis dekket er på forsiden, vri hjulet for å tillate enklere tilgang til den.
2

titt på de to siste sifrene i DOT nummeret. Skriv dem ned, hvis det er nødvendig. Disse sifre betegner produksjon år av dekket. Hvis de to siste sifrene er "10", dekket ble produsert i 2010.
3

titt på de to tallene foregående de to siste sifrene. Dette tallet betyr produksjonen uken. Hvis tallet er 09, ble dekket produsert den niende uken av kalenderåret.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101267.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold