Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Hvordan sjekke Hvilket år dekkene dine Were Made

Siden 2000 har Department of Transportation (DOT) og National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) mandat produksjon datoer på alle dekk. Fordi gummi sammensetningen av et dekk kan bryte ned etter gang, selv når den ikke er i bruk, hjelper denne politikken beskytte forbrukerne mot å kjøpe gamle dekk som kan svikte under press på grunn av alder. Læring denne enkle fremgangsmåten vil hjelpe deg bestemme alderen på dekkene du kjøper før du kjøper dem, og det vil også hjelpe deg å bestemme alderen på dekkene på bilen din nå. Instruksjoner
en

Finn fulle DOT dekk nummer på sideveggen av dekket. Dette antallet vil være mellom 10 til 12 siffer lang. Hvis du bestemme alderen på et dekk som allerede er på bilen din, sjekk innsiden sideveggen. Om nødvendig, vri rattet hele veien i én retning og drive frem til du kan finne og lese DOT nummer.
2

Finn de fire siste sifrene i DOT nummeret. I de fleste tilfeller er det skilt fra de andre seks til åtte sifre og stemplet i et innfelt-kapsel-formet oval på sideveggen av dekket.
3

Les de siste fire sifrene til bestemme uken i året og den faktiske år dekket ble produsert. For eksempel, et dekk med de fire siste sifrene "3609" vil informere deg om at dekket ble produsert i den 36. uken i året 2009. Et dekk som viser datoen kode "1210" vil informere deg dekkene ble produsert i 12. uke av 2010.
4

Kontroller hvert dekk (flytte bilen hvis nødvendig eller aktuelt) å utdanne deg selv på alder av de andre dekkene på bilen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101268.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold