Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Hva er årsakene til vibrasjon i Cars?

I motsetning til det mange tror, ​​årsakene til vibrasjoner i biler er ikke alltid hjul innretting problemer. I de fleste tilfeller, ubalansert eller skadet dekk og hjul er de skyldige. Skade på drivverk, hjuloppheng og styring komponenter kan også forårsake irriterende vibrasjoner. Denne artikkelen beskriver de vanligste årsakene til vibrasjoner i biler. Speed-sensitive vibrasjoner

Speed-sensitive vibrasjoner er vanligvis forårsaket av dekk som er ute av balanse, ut av runden, har flate flekker eller buler i sideveggene eller er skadet på andre måter. En bøyd hjulet og ødelagte bremser vil også forårsake vibrasjoner ved bestemte hastigheter. Andre speed-sensitive vibrasjon problemer kan være direkte relatert til skadde eller slitte drivverket komponenter eller styring og hjuloppheng deler.

Vibrasjon mens drivingTires som er ute av balanse vil vanligvis vibrere ved høyere hastigheter. Vibrasjonen vil ikke være merkbar før nå 45 mph eller høyere. Hvis vibrasjonen skjer på et bredt spekter av hastigheter, så er det mulig at du har en skadet dekk, skjevt hjul eller en annen sak. Hvis dekkene er iført ujevnt på slitebanen, er det et hjul innretting problem eller dekkene er ikke skikkelig oppblåst og har slitt ujevnt som resultat.

Vibrasjon mens stoppingIf bilen vibrerer kun når du bremse eller stoppe, eller trekker til den ene siden eller den andre, det er en god indikasjon på det er et problem med bremsene. Skadede bremse sko eller pads, eller enda verre, vil en skjev rotor føre til at kjøretøyet skal vibrere når du sakte ned.

Andre hastighetsfølsomme vibrationsLoose eller ødelagt styring og suspensjon komponenter kan forårsake vibrasjoner ved akselerasjon, bremser eller endringer i hastighet. Slitte tie rod foringer, skadet struts eller støt er vanlige årsaker til vibrasjon. Drivverket problemer, for eksempel en dårlig hjullager, skadet CV-joint (front-wheel-drive biler), en bøyd eller ubalansert drivaksel (rear-wheel-drive biler) eller mangler chassis /drivverk demper vekter er alle eksempler på speed-sensitive vibrasjoner.
RPM-sensitive vibrasjoner

Vibrasjoner oppstår på et visst turtall, men ikke i forhold til noe bestemt kjøretøy hastighet, er vanligvis forårsaket av problemer knyttet til motoren eller komponentene knyttet til den. Løse eller ødelagte motorfester, løse eller ødelagte tilbehør monterer, løse eller skadde belter og mangler i servostyringen er eksempler på vibrasjoner som oppstår ved visse turtall.
Skadet chassis

Hvis bilen var involvert i en ulykke, kan chassiset bli forskjøvet, noe som gjør samkjøre hjulene nesten nytteløst. Dessverre er en skadet chassis ekstremt vanskelig og dyrt å fikse, I alvorlige tilfeller er det umulig å rette opp.
Hjullager

Bad hjullager vil bli avslørt mer fra lyden enn vibrasjon. En klynking lyd som kommer fra et av hjulene er et tegn på at hjullagrene er skadet. Lyden kan føre til en merkbar vibrasjon hvis problemet ikke er løst.
Søk profesjonell hjelp
p Hvis bilen din lider av en irriterende vibrasjon, ta det med til en hederlig mekaniker eller dekkforhandler. Teste dem har kjøre bilen. De bør være i stand til å diagnostisere problemet og anbefaler en løsning på problemet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101059.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold