Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Slik reparerer en Tire Plug

Det er vanskelig å forsvare om å plugge et dekk, enn si reparere en eksisterende plugg i et dekk. Dekkprodusenter, bilmekanikere og dekk plug selskaper kan ikke engang enige blant sine bransjer, enn si med hverandre. Men hvis en plugget dekk har sviktet, er det trygt å anta replugging dekket er ikke et egnet alternativ. En overlegen reparasjon å begynne med er et dekk patch-plugg. Dette alternativet fjerner dekket fra felgen og reparerer dekk fra innsiden av blæren. Det tilbyr også en innvendig inspeksjon av dekket for å sikre gummi spon ikke er til stede, en indikasjon på sideveggen har blitt kompromittert. Siden kostnadene ved en patch-pluggen er mer betydningsfulle enn en standard utvendig plugg, bør verdien av dekket bestemmes før patch-plugging oppstår. Du trenger
Tire maskin
Tire balanse maskin
Tire reamer
Tenger
Spray flaske med såpevann
Vulcanizing væske
dekkanten sealer
Re-buffer verktøyet
Patch roller verktøyet
Tire stå
Vis flere instruksjoner
en

Bryt dekk ned fra felgen med dekk maskinen etter eventuelle gjenværende luft inne i dekket har blitt lettet. På Blackwall dekk, merker innsiden sideveggen av dekket for å erstatte den i samme posisjon på felgen når den tid kommer.
2

Place dekket på et dekk stativ med den mislykkede plugg i en komfortabel vinkel å reparere. Dekk plugger og patch-plugger bør kun repareres dersom skaden til dekket er innenfor slitebanen og ikke i nærheten av sideveggen. Fjern den mislykkede pluggen ved å trekke den ut fra innsiden av dekket blæren med en tang.
3

Inspiser innsiden av dekket for å sikre ingen gummi spon eller pulver er til stede. I så fall har sideveggen blitt kompromittert og dekket bør skiftes ut. Hvis ikke, re-buff den skadde området fra innsiden av blæren i en 2-tommers omkrets rundt forkastet plugg. Dette tilsvarer sliping en tre underlag slik maling vil gjelde for det bedre.
4

Påfør et tynt lag med vulcanizing væske til re-polert område av dekket og la den bli klebrig. Dette vil ta noen minutter, avhengig av søknadsbeløpet. Fjern wrappers fra begge sider av dekket patch-plugg, hvis det er aktuelt. Plasser metallføringen av pluggen inn skaden på dekket og skyv inn så langt du kan. Dersom plasteret-pluggen går i altfor lett, er hullet i dekket for stor til å reparere. Hvis metallet guide ikke kan lett gå inn i skaden, ris hullet litt med dekk reamer. Fra utsiden slitebanen, trekk metallskinnen gjennom dekket med en tang. Kast guide. Det vil gli av etter at det slutter helt til patch-plugg til blæren av dekket.
5

forsiktig trekke ut pluggen fra utsiden slitebanen på dekket mens søknad dekket patch roller over overflaten av plasteret fra innsiden av dekket. Forsikre deg om at oppdateringen ikke ruller eller flytte i løpet av dette trinnet eller oppdateringen blir ikke helt tett. Enten for mye vulcanizing væske ble brukt, eller du ikke gi nok tid for det å bli klebrig. Hvis dette er tilfelle, må du fjerne plasteret-pluggen og starte på nytt.
6

Påfør en annen tynt lag med vulcanizing væske til toppen av plasteret-plugg fra innsiden av blæren. Dekk hele lapp og ca 1/2 cm utover hver kant av det. La væsken igjen herde. Bruke et tynt lag med dekkanten forseglingen på toppen av vulcanizing væske er også en vanlig praksis.
7

Skift dekk på felgen med dekk maskinen. Pump opp dekket til de riktige karakteristikkene som er angitt på dekket plakat av kjøretøyet. Spray stikker pluggen av dekket med en sprayflaske full av såpevann og la det spre seg over overflaten. Hvis luftbobler er til stede, klarte patch-plugg. Hvis luftbobler ikke er til stede, trim pluggen nær slitebanen og deretter balansere dekk.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101104.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold