Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Dekkdimensjoner Forklart

Vehicle dekk er mye mer komplisert nå enn i år tidligere. Som svar på de vidt forskjellige krav til biler i dag, dekkene må samsvare med visse spesifikasjoner. Disse spesifikasjonene inkluderer størrelse, belastning og hastighet, og de må fysisk plass på den tiltenkte kjøretøyet. Passasjeren dekkets størrelse er støpt inn i sideveggen, og gitt i P-metriske metode for dimensjonering, som ble etablert i 1976. Dekkdimensjon kan leses som noen hemmelighet, teknisk kode, men det er i virkeligheten meget informativ. Dekktype

dekktype indikerer den tiltenkte bruken av dekket. Bokstaven P indikerer en P metriske dekk og riktig tiltenkt bruk på personbiler. Bokstavene LT indikere at det er en LT metriske dekk, og det er for bruk på lette lastebiler. P metriske dekk og LT metriske dekk er ikke utskiftbare.
P Det er spesialitet dekk som vil ha andre dekk typebetegnelsen. Bokstavene ST indikerer at dekket er en trailer dekk. Bokstaven T angir at det er et midlertidig dekk. Et eksempel på den midlertidige dekk ville være plassbesparende mini reservehjul at de fleste passasjerer biler har i bagasjerommet.
Tire Size
p Dette tallet indikerer nominell bredde av P metrisk dekk. Den nominelle er bredden på dekket i millimeter fra sidevegg til sidevegg målt når dekket er montert på en felg og skikkelig oppblåst, men ikke å bære vekten av et kjøretøy.
Aspect Ratio
p Dette er forholdet mellom høyden på P metriske dekket fra trå til felgen til nominell bredde. Et sideforhold på 65 betyr at dekkets høyde fra slitebanen til felgen er på 65 prosent av dekkets nominell bredde. Størrelsesforholdet er også referert til som dekkets profil.
Construction

Dette brevet viser hvordan P metriske dekk ble bygget. Bokstaven R indikerer at dekket er en radial. Bokstaven B indikerer at dekket er en skjevhet ply. Bokstaven D betyr at det er en diagonal ply dekk.
Wheel Diameter

hjuldiameter er bredden på midten av dekket for å imøtekomme montering på et hjul. Det er målt fra vulsten til vulsten på tvers av åpningen av sentrum av dekket. Mens dekkdimensjon er i beregningene, er denne dimensjonen i inches. Tallet 15 indikerer at dekket skal monteres på en 15-tommers hjul.
Lastindeks

Lasten indeksen er den maksimale belastningen som en P metriske dekk kan støtte når det blåses opp til sin riktig dekktrykk. Lasten indekstall er en to-eller tresifret kode mellom 60 og 125 som representerer den nominelle vekt i pounds. På eksempelet dekket i åpningen diagrammet indikerer lasten indeks på 89 at dekket er vurdert til å bære 1,279 pounds. Sjekk produsentens hjemmeside for et diagram som viser koder og tilhørende vektgrenser.
Hastighet

hastighetsklasse er en en-eller to-tegns kode som angir den maksimale nominelle hastigheten som dekket kan opprettholde over 10 minutter og fortsatt anses å drive sikkert. Hastigheten rangering på H som er på eksempelet dekk viser at det trygt kan oppnå en hastighet på 130 miles per time. I de fleste normale kjøresituasjoner, vil den maksimale hastigheten rating for et dekk ikke testes, og det er ikke tilrådelig å gjøre det. Følg lokale fartsgrense lover. Sjekk produsentens hjemmeside for et diagram som viser koder og tilhørende fartsgrenser.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101058.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold