Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Radialdekk Forklart

Michelin innført radialdekk i 1946 og bilkjøring publikum omfavnet dem over hele verden. Det er en misforståelse at radialdekk er personbildekk. Det er sant at radialdekk er det klare valget for personbiler, men radial dekk kan også brukes på ikke-personbiler. Bygg

Radial dekk skiller seg fra andre dekk i måten de er konstruert. Belagte kabler kjøre over dekket fra indre perle å ytre perle. Denne symmetriske konstruksjon - referert til som radial - gjør opp skrotten delse av dekket. Kadaveret lag er den interne strukturen av dekket. På toppen av lagene er krone belter, som er lagt vinkelrett på radiale lag og danner grunnlaget for slitebanen. Dette er de belter som, når laget av stål, gir dekket beskrivelsen av stål-belte radialdekk.
Resultatutvikling

Byggingen av radial dekk gjør det punktering -resistente. Det gir også en jevnere gange og er roligere enn andre typer dekk. Den doble konstruksjonen av de radiale lag og beltet sjikt tillater sideveggen av dekket for å bøye når under en belastning eller ved kurvekjøring, samtidig som kravene til slitebanen forblir flatt mot veibanen. Dette gir radials bedre veigrep og bedre håndtering samt lengre levetid enn ikke-radialdekk. Den radial konstruksjon tillater varmen å spre, så radialdekk kjøre kjøligere og er mindre utsatt for utblåsninger på motorveien.

Size

Radial dekk kommer i en rekke størrelser, noen av de største er dekkene for jord-kjøretøy i fart. De mest vanlige radialdekk er for biler. En "P" metriske dimensjonering systemet brukes til å identifisere spesifikasjonene å matche et dekk til en bil.
P Metric

P metriske systemet ble utviklet i 1976 og er det mest brukte system for dimensjonering innenlandske personbil dekk. På sideveggen av et moderne radialdekk er det en rekke med tegn er støpt inn i gummi. Sekvensen P215/65R/15, for eksempel, gir en stor mengde informasjon om dekket. P i vårt eksempel størrelse indikerer det er for en personbil. De tre neste sifrene angir den nominelle bredde av dekket i millimeter. De neste to sifrene angir dekkets sideforhold, som er forholdet mellom bredden til høyden av dekket. R betyr at det er et radialdekk. De to siste sifrene - 15 i eksempelet størrelse - indikerer dekk vil passe på en 15-tommers felg
Applications

Fordelene med radialdekk gjøre. dem til et foretrukket valg for personbiler, men andre biler kan dra nytte av deres egenskaper også. Gården kjøretøy, off-road kjøretøy, trailere og fly kan alle dra nytte av trekkraft, håndtering og varmetapet gis av radialdekk.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101060.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold