Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Hvordan lese et dekk Wall

For et utrent øye kan bokstavene og tallene på et dekk veggen ligne en ufattelig hieroglyph. Lære å dechiffrere denne koden vil låse opp viktig informasjon som kan hjelpe deg å velge riktig dekk til bilen din. Du trenger
Charts oppføringen dekklast indekser og hastighetsklasser
Vis flere instruksjoner
en

blikk på den ytre halvdelen til ytre tredjedel av dekkets sidevegg. Dekkprodusenten og dekk navnet er vanligvis vises tydelig det
2

I det samme området av dekket veggen, sjekk for en egen serie med bokstaver og tall som kan hypotetisk lese:. P215/65R15 89HP betyr at dekket er ment for personbiler. Den etterfølges av bredden av dekket i millimeter. Neste er dekkets høyde-bredde-forhold, etterfulgt av bokstaven R for radial konstruksjon og deretter hjulet diameter i inches. De siste to tall og bokstaver satt av fra serien refererer til dekkets load indeks og hastighetsklasse. Forklarende diagrammer for denne indeksen og vurdering kan bli funnet på nettet eller på et dekk butikk.
3

titt på den indre delen av dekket veggen grenser felgen. Her er hvor du vil finne informasjon om dekkets treadwear, trekkraft og temperatur karakterer. Den treadwear klasse har et utgangspunkt på 100, med høyere tall blir bedre. Traction karakterer gå fra en best av AA til C. Temperaturen karakterer går fra A, som er best, til C. Den indre delen av dekket som veggen har også informasjon angående ply sammensetning og materialene som brukes, samt et dekk identifikasjonsnummer.

4

Vær spesielt oppmerksom på dekkets maksimale kaldt inflasjon og laste grenser, som er oppført på den indre delen av dekket veggen ved felgen. Referer til inflasjon grense når du sjekker lufttrykket i dekkene.
5

Skriv ned bredde, høyde-bredde-forhold og hjuldiameter på bilens eksisterende dekk. Å bringe denne informasjonen sammen vil gjøre shopping for nye dekk mye enklere.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/100953.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold