Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Historien om Firestone Tires

I mer enn 100 år har Firestone vært et ledende navn i amerikansk dekk produksjon. Innen 2009 hadde selskapet en omsetning på mer enn 2 milliarder dollar i året og hadde vunnet mange kvalitet og miljøpriser. Firestone fortsetter også å spille en rolle i auto racing historie, flere Indy 500 vinnere har brukt Firestone enn noe annet merke. Selskapet Founding

I slutten av det 19. århundre, ville tre venner som heter Thomas Edison, Henry Ford og Harvey Firestone ofte ta camping turer, der de vil diskutere det enorme potensialet for innovasjon og næringsliv i USA . Spesielt var de interessert i ideen om et elektrisk kjøretøy som ville erstatte hest og vogn brukt på den tiden. Inspirert av denne ideen, flyttet Firestone til Akron, Ohio, i 1900 og startet en gummi dekk selskapet å støtte det han trodde ville bli den neste store næringen. Ved første, han bare produsert gummihjul hestevogner Men innen et par år, arbeidet med sin venn Henry Ford ville bidra til å gjøre dem begge millionærer.
Firestone Dekk og Automobiles

Før Henry Ford startet sin revolusjonerende bil selskap i 1905, var biler altfor dyrt for den gjennomsnittlige person. Ved å effektivisere produksjonen, var Ford stand til å gjøre bilene en mulighet for massene. Da tiden kom for å passe sine biler med dekk, snudde Ford til sin venn Henry Firestone. Etter Ford begynte å bestille Firestone dekk i 1905, hadde Firestone å øke antall ansatte mer enn tidoblet å bidra til å møte etterspørselen. I 1906 toppet Firestone Tire and Rubber Company omsetning på $ 1 million, og ved 1910 hadde selskapet produsert mer enn 1 million dekk.
Racing
< p> I 1911 ble det første Indianapolis 500 auto rase holdt. Firestone dekk ble brukt på flere av bilene, inkludert vinneren. Denne prestasjonen ikke bare gjort Firestone en leder i racing markedet, men også bidratt til å spre selskapets navn over hele USA. For de neste 46 år på rad, ble hver vinner av den berømte Indy rase utstyrt med Firestone dekk. Selv om konkurrentene skulle begynne å dele racing markedet, fortsatte Firestone dekk til å spille en stor rolle, med mange vinnere gjennom 1990-tallet og begynnelsen av det 21. århundre stole på dette merket.
20th Century Vekst

På 1920-tallet ble Firestone et kjent navn. Selskapet satt opp service-sentre slik at kundene kunne kjøpe eller tjeneste dekk direkte med Firestone selv. Også i løpet av denne tiden, den populære "Voice of Firestone" radioprogram ble opprettet og drev i 36 år. I løpet av denne tiden, kan lytterne stemme på ukentlig for å høre selskap og auto nyheter, samt andre funksjoner. Ved 1930-tallet, eid Firestone nesten 600 butikker og hadde en produksjon tilstedeværelse i dusinvis av internasjonale land. I 1935 var Firestone og konkurrenten Goodyear blant de ledende dekk produsenter i verden. Som arbeidere over hele landet dannet fagforeninger og søkt forbedret arbeidsforholdene, ble de ansatte ved Firestone og Goodyear å danne United Rubber Workers union. Gjennom fredelig, godt organisert sit-ins, foreningen vant fordeler fra kortere arbeidsdager til tryggere forhold.
Tilbakekalling og restrukturering

løpet av 1960, var radialdekk introdusert av flere av Firestone konkurrenter, og ble raskt bestselgere. Å konkurrere, stormet Firestone ut sin egen versjon av den radiale i 1970-årene. Den ble produsert på utstyr som hadde blitt utformet for andre formål, og, etter 1978, hadde blitt beskyldt for mer enn 30 dødsfall og hundrevis av andre skader. Det året tilbakekalte selskapet 7.000.000 dekk og bosatte seg dusinvis av søksmål. Den radial tilbakekalling herjet selskapet og forårsaket forbrukerne å miste tillit til merkevaren. I 1979 gjennomgikk Firestone store omstillinger for å hindre konkurs. I 1988 hadde selskapet gjenvunnet mye av sin markedsandel og økonomiske helse og ble kjøpt av Bridgestone, en japansk dekk selskap.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101001.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold