Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Automobile Tire Size Forklart

Tire dimensjonering er gjort med en standardisert alfanumerisk kode, kalt P-Metric, som beskriver ulike sider av dekket. Vårt eksempel viser denne dekkdimensjon å være P235/45/R17 94H. Hver del av dette dekket kode forklarer et annet karakteristisk og /eller måling av dekket. Prefikser (P eller LT)

Den første delen av dekkdimensjon er tjenesten type. Dette prefikset indikerer om dette dekket er designet for å være en personbil dekk (angitt med P) eller en lett lastebil dekk (angitt med LT). Mens en personbil dekk kan brukes på en lett lastebil, er det lett lastebil dekk designet for å gi ekstra belastning at passasjeren bildekk kan ikke. Vårt eksempel på P235/45/R17 er designet for å brukes på en personbil.

Et dekk med prefikset T er for midlertidig reservehjul bruk, og ikke ment å være en tjeneste erstatning.

Et dekk uten noe foran i det hele tatt kalles en euro metriske dekk. Brukes i Europa og på enkelte SUV, dens dimensjoner er like, men lastekapasiteten er litt forskjellig.
Seksjon Bredde

Den første gruppen av tall i vårt eksempel dekk er avsnittet bredde. Seksjonen bredden er definert som tverrsnittsarealet bredden av dekket, målt ved den bredeste del av sideveggen, når den er installert på en bestemt størrelse hjulet. Målt i millimeter, er denne måling ikke slitebanens bredde, som noen skulle tilsi, men bredden av sideveggen. Så, er vårt eksempel på 235 235 millimeter bred på det bredeste punktet på sideveggen når installert.
Seksjon Høyde

Det andre settet med tall er to Tallene representerer størrelsesforholdet eller § høyde. Også målt i millimeter, er det den avstand fra kanten til den slitebane som en prosent av bredden på seksjonen. På vårt eksempel dekk, er den delen høyde 45. Dette indikerer at dette dekket er 45 prosent av seksjonsbredde høy. Hvis vår seksjon bredde er 235 mm, fungerer vår sideforhold ut til å være 105,75 mm høy.
Dekkonstruksjon Type

bokstavbetegnelse R i vår 235/45 /R17 betyr dette dekket er av radiell konstruksjon, noe som betyr at beltet delse stråle utover fra midten av felgen. Dette er den vanligste typen av dekkonstruksjon og selges som standard utstyr på personbiler og lette lastebiler i USA Denne typen konstruksjon gir overlegen vått og tørt vær håndtering, og drivstoff kjørelengde egenskaper.

Enhver annen betegnelse indikerer en skjevhet ply dekk.
felgdiameteren.

nummer 17 i 235/45/R17 vår er felgdiameteren at dekket passer. Et dekk skal kun installeres på felgen diameter som den er utformet.
P Dette virkelig kommer inn i bildet når dekkene er installert. Med nok besluttsomhet, kan en 16-tommers dekk være installert på en 16,5 tommers felg. Dette understreker dekkanten ringen og dette dekket vil mislykkes på veien.
Tjenestebeskrivelse

Den siste av de alfanumerisk koding kalles tjenesten beskrivelse. Det indikerer belastningen indeksen og hastighetsklasse.

For mer informasjon om hastighet vurdering og laste indekser, besøk www.tirerack.com.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101064.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold