Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Hvordan lese en Rim Size

Mest felger kommer med tre vanlige størrelser stemplet eller kastet i baksiden av navet. Disse er de viktigste størrelsene for å avgjøre om felgen vil passe dekket og bilen du ønsker å sette det på. Det er imidlertid to andre målinger som ofte regnes med, og disse kan være like viktig å montere dekket og kjøretøyet skal. Du trenger
Målebånd
Pen og papir
Straightedges (2)
Vis flere instruksjoner
en

Finn stemplet størrelse på baksiden av navet på felgen. Dette er den tilordnede målte størrelse av felgen, og den er oppdelt i tre størrelser: diameter, bredde og bolt mønster. For eksempel indikerer en 14 ganger 6 med 4,5 avlesning på felgen at diameteren av felgen er 14 inches, og det vil romme de fleste 14-tommers dekk. Den 6 i midten indikerer bredden på felgen. Dekkene har fleksible sidevegger og kan passe til de fleste felger, men det er best og tryggest å bruke en bredde diagram for ikke å kompromittere et dekk eller har det mislykkes fordi det er for bredt for felgen. Den 4.5 er den bolt mønster, målt fra de to skruehullene lengst fra hverandre. Dette tallet bestemmer også om felgen vil passe på bilen eller ikke.
2

Mål felgbredde og diameter med et målebånd hvis du ikke finner felgstørrelse på interiøret hub ansiktet på felgen . Diameteren måles fra bunnen av vulsten på den ene side av ryggen av felgen til den andre side av ryggen av felgen. Bredden blir målt fra bunnen av vulsten på baksiden av felgen til undersiden av vulsten på den fremre side av felgen. Mål lengst avstand mellom skruehull å bestemme bolt mønster.
3

Skriv tallene ned på et stykke papir.
4

backspace og oppveid av felgen er også viktige målinger for å bestemme om felgen vil jobbe med dekk og kjøretøy søknad.
5

Mål tilbaketasten av felgen ved å kjøre en linjal over kanten perle og slippe en annen rettholt ned til forsiden av hjulet. Registrere at avstanden på stykke papir.
6

Bestem forskyvningen ved å observere i hvilket område navet i felgen er plassert. For eksempel er det helt sentrert mellom foran og bak felgen perle (null offset)? Hvis ikke, er det en positiv forskyvning (et dypere innfelt knutepunkt strekker dekkets utover), eller en negativ forskyvning (et grunnere innfelt knutepunkt vil synke dypere inn i dekket på hjulet brønn)? Lag et notat på papiret om felgen er null, positiv eller negativ offset. Noen stater tillater ikke dekkets bredde for å forlenge en hjulbrønn, og en positiv korreksjon rim kan manipulere plasseringen av dekket for å gjøre nettopp det.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/100967.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold