Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Forskjellen mellom symmetrisk og asymmetrisk Dekk

De ribbet mønster på et kjøretøy dekk er kjent som mønsterdesign. Disse patters er nøye gjennomtenkt av dekkprodusenten å utføre godt under dekkets forventede driftsforhold. Utformingen på sporene kan være symmetrisk eller asymmetrisk i naturen. Symmetriske Dekk

Symmetriske dekk har et mønster som er de samme i de indre og ytre deler av dekket.
Asymmetrisk Dekk

Asymmetriske dekk har et dekkmønster som er forskjellig over bredden av dekket. Når du ser på en asymmetrisk dekk indre og ytre dekkmønster ikke vil være de samme.

Fordeler med Symmetriske Dekk

De fleste ikke-high-performance passasjer biler vil bruke symmetriske dekk. Symmetriske dekk er vanligvis rolig og langvarig. Deres dekkmønster tillate dem å bli rotert på mange forskjellige måter, som vesentlig øker dekkets levetid. Blir
Fordeler med Asymmetrisk Dekk

Asymmetrisk dekk designet med kjøretøy ytelse i tankene, og er ofte funnet på sportsbiler. Asymmetriske dekk har store blokker av slitebanen på utsiden for å øke stabilitet i svinger og smalere blokker av slitebanen langs innsiden av dekket for å hjelpe vinteren eller vått vær kjøring.
Warning
< p> Når du skifter til bilens dekk, aldri blande symmetriske og asymmetriske dekk på samme kjøretøy. Blande disse to typer dekk kan føre til at bilens kjøreegenskaper blir ustabilt, spesielt i vått vær.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101228.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold