Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Hvordan lese et dekk Rating

Hvis du ser på dekkene på bilen din, eller er i ferd med å kjøpe dekk, kan du lurer på hva alle de tall betyr på siden av dekket. Rart ikke mer ... Du trenger
Tire
Vis flere instruksjoner
en

Når folk refererer til dekk rangeringer, kan de snakke om en av flere "karakterer" oppført på et dekk. De mest vanlige tall mennesker se på på et dekk er dens størrelse reisende.

Den første delen av en størrelse vurdering er en bokstav angir hvorvidt dekket er konstruert for en passasjer (P) dekk, en lett lastebil (LT ) dekk, eller en kommersiell (C) søknad. Du kan også se en midlertidig (T) betegnelse på ekstra dekk.
2

Etter at brevet betegnelse, vil du finne et tresifret tall etterfulgt av en skråstrek /og et tosifret tall. Det tresifrede tallet angir bredden av dekket (i millimeter) fra sideveggen kant til sideveggen kant. Som sådan, tilsier et høyere tall en bredere dekk.

Tosifret tall kalles "aspect ratio". Utgangspunktet, forteller det deg høyden på sideveggen i prosent av bredden på dekket . En vanlig dekkdimensjon er 205/75. Dette indikerer at dekket er 205 millimeter bredt med en sidevegg høyde på ca 154 millimeter (75% ganger 205).
3

Etter disse to tallene vil vanligvis være bokstaven R som står for radialkonstruksjon. Radialdekk har vært bransjens standard for over 20 år, men du kan også se diagonal skjevhet (D) eller skjevhet belte (B).
4

Det endelige tallet i dekkdimensjon forteller hvilken størrelse dekk hjulet (eller rim) dekket vil passe inn. Dette tall er målt i inches, og angir diameteren på hjulet. Vanlige hjulstørrelsene er 13, 14, 15 og 16 inches, selv om noen custom felger kan være større
5

Etter dekkdimensjon, kan du to dekk rangeringer:. Et nummer og en bokstav . (The last ikke er lovpålagt, så kan ikke være på din spesielle dekk.)

Tallet angir belastningen indeksen, eller den maksimale vekten hvert dekk er designet til å bære. Uheldigvis er det ingen enkel omdannelse til se på antall og være i stand til å beregne vekten. Tallet for dette trinnet er en Load Index Chart for å hjelpe dechiffrere dette nummeret. Den øverste grafisk viser et dekk med en last indeks over 82. Denne belastningen indeksen tilsvarer en belastning på 1047 pounds (per dekk).
6

Etter belastning indeksen er hastigheten indeksen. Dette brevet angir maksimal vedvarende hastighet dekket er designet for å trygt reise. På lignende måte, er det ingen enkel måte for å fortelle hastigheten av bokstaven, trenger bokstaver ikke gå i rekkefølge, og en "høyere" letter ikke nødvendigvis indikerer en hurtigere maksimal hastighet. Den øverste grafisk viser et dekk med en hastighet indeks av S. Denne hastigheten indeksen tilsvarer hastigheter opp til 112MPH (180KPH)

Ansvarsfraskrivelse for sunn fornuft utfordret:. Vær oppmerksom på at denne rangeringen viser til dekkets fartskapasitet basert på dekkets grenser, og er ikke en anbefaling om å overskride fastsatte fartsgrenser;. alltid drive innenfor de juridiske fartsgrenser
7

annen rating (lovpålagt på de fleste passasjer dekk) er UTQG , eller Uniform Tire Quality Grading, som består av tre komponenter:. treadwear, trekkraft, og temperaturen

treadwear vurdering indikerer en generell treadwear rate. Ideelt sett høyere tall, jo lengre slitebanen vare. Dessverre er testing utført for dette nummeret for å kjøre et kjøretøy 7200 miles på en spesiell spor i Texas, og deretter sammenligne den til en "standardisert" dekk som har gjort samme turen. Vel vitende om at de fleste dekk i dag vil vare minst 5 til 6 ganger den avstanden, er det vanskelig å nøyaktig ekstrapolere informasjon. I tillegg, siden treadwear påvirkes av forhold som ikke spesifikt testet for (som veien komposisjon, justering og kjørevaner), kan det ikke være korrelert til faktiske miles på slitasje.
8

trekkraft vurdering bestemmes ved evnen til å stoppe på våt betong og asfalt i en rett linje. Denne rangeringen tester ikke FOR svinger vannplaning, akselerasjon, eller tørre forhold. Dekk kan bli vurdert AA (best), A, B eller C. De fleste (75%) dekkene er vurdert A, mens bare noen få (3%) oppnå best AA status.
9

Temperaturen indikerer dekk motstand til å generere varme. Ved høye hastigheter på en varm dag, kan et dekk forringes forårsaker en blow-out eller tråkker separasjon. Dekk kan bli vurdert A (best), B eller C med de fleste (59%) fra B.

Ta oppmerksom på at for trekkraft og temperatur rangeringer, har hver bokstav en stor margin av variablilty. Som sådan, et dekk som er en lav "A" ville sannsynligvis oppnå samme resultater som et dekk som er en høy "B."
10

I indre-kanten av dekket vil være annen informasjon. For fullstendigheten av denne artikkelen, de to viktigste rangeringer av interesse er DOT-nummer og Max dekktrykket.

Ideelt sett noen dekk du bruker med en DOT forlaget som indikerer at dekket møter (eller overgår) alle amerikanske Department of Transportation standarder for dekk. Etter bokstavene DOT vil vanligvis være noen få bokstaver og /eller tall som indikerer anlegget dekket ble produsert. Etter at anlegget identifikasjon vil være et firesifret nummer: de to første sifrene angir uke dekket ble gjort mens de to siste sifrene angir året dekket ble gjort
11

indre rim vil. også indikere maks KALDT lufttrykket for dekket. Merk at dette ikke er den anbefalte press for dekket. Du kan finne den anbefalte press for dekk på dekk plakaten. Avhengig av bil, kan du finne denne informasjonen på kjøretøyet døren kanten, dørkarmen, hanskerom døren, eller drivstoff døren. Den anbefalte trykket bestemmes basert på din bilmodell å ta hensyn til kjøreegenskaper, komfort, drivstoff kjørelengde, og lang levetid på dekkene dine.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/100956.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold