Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Slik Finn riktig dekk Presset for kjøretøyet og riktig Blås dekkene

Folk flest vet ikke hvordan eller når du skal blåse sin bil eller lastebil er dekkene fordi de ikke har fått skikkelig opplæring og sertifisert (dette dessverre inkluderer noen som har skrevet artikler om dette temaet). Dette kan føre til farlige over-eller under-inflasjon forhold som i beste fall vil skade dine dekk og i verste fall kan føre til en dødelig ulykke. Her viser jeg deg hvordan du skal identifisere og trygt blåse bilens dekk. Du trenger
kjøretøy (bil eller lastebil)
Tire Gauge
Trykkluftforsyning
Vis flere instruksjoner
en

vite riktig dekktrykk for bilen din!

Hvert kjøretøy produsert i de siste tiårene har blitt pålagt å være utstyrt med et kjøretøy plakaten. Denne plakaten inneholder ikke bare skikkelig kaldt dekktrykk for-og bakhjul som bestemmes av produsenten, men også OEM dekkdimensjon, til speed rating, lastekapasitet, og annen nyttig informasjon.
P Det er flere vanlige stedene finner denne informasjonsskilt på alle kjøretøy:. inne i førerdøren, innsiden av drivstoff dør, inne i koffertlokk, inne passasjeren bak døren, inne i hanskerommet døren, inne i konsollen dør, eller i instruksjonsboken

gang du finner denne plakat, finne de riktige kalde press for bilens dekk som bestemmes av produsenten. Denne kalde press kan være den samme for alle fire dekkene, eller kan variere fra for-og bakaksel.

Ta godt merke til disse OEM press. De er de eneste riktige kalde press for bilens dekk (med mindre du har betydelig endret dekkdimensjon fra OEM-spesifikasjonen).
2

Kontroller dekktrykket når dekkene er kalde!

dekktrykket er påvirket av temperatur. Identisk oppblåst dekk vil vise forskjellige trykk hvis man har vært drevet, og man har ikke. Den "varme" dekk som har blitt drevet vil vise høyere trykk enn den "kalde" dekk som ikke er drevet. Det er viktig å forstå denne forskjellen mellom varmt og kaldt press.

Dekktrykk bør sjekkes når bilens dekk er "kald." Cold trykket er trykket i dekket etter at det har blitt sittende for flere timer og ikke kjøre selv. Mornings er en god tid til å sjekke dekktrykket, etter at bilen har blitt sittende over natten.
P Hvis kaldt dekktrykket er høyere enn den kalde trykk som er angitt av produsenten, slippe ut luft av dekket sakte, sjekke trykket hvert sekund eller så, før det er på produsentens angitte kaldt press.

nå dette dekket vil være på riktig "hot" press når du kjører.
3

Hvis kaldt dekktrykk er lavere enn produsentens spesifiserte press, bør sjåførene merke til forskjellen mellom dette trykket og spesifisert trykk deretter kjøre til nærmeste dekk fylle plassering (kanskje en storkiosk), og sjekke trykket igjen nå at dekket er varm . Til denne varme trykk, bør bilistene legge forskjellen i faktiske målte kaldt press vs spesifisert kaldt press bemerket når dekket var kaldt.

Har for eksempel et kjøretøy en spesifisert kald dekktrykk på 30 psi. Ett dekk, men målere på 26 psi kalde, eller 4 psi lavere enn den angitte kaldt press. Så vi oppmerksom på at det er en forskjell på 4 MPa i denne kalde dekk. Dette 4 psi forskjellen må legges til dekket.

Å legge til denne 4 psi, ville vi kjøre til nærmeste dekk fill sted. Men nå våre dekk er "varm" og nå målere på 30 psi, en økning på 4 psi. Selv om denne varme måleren er den samme som den angitte kaldpressing, må vi fortsatt legg 4 psi til denne "hot" dekket for riktig dekktrykk. Når dette 4 psi tilføres, vil den varme dekk nå måle 34 psi, riktig "hot" press for dekket

Husk:. Når denne samme dekket har kjølt ned igjen etter flere timer med ikke blir drevet, den kalde dekktrykket skal nå måle riktig, eller 30 psi.
4

ALDRI fyll det maksimale lufttrykket i dekkene!
p Det er en vanlig misforståelse at et dekk press er stemplet på sideveggen . I virkeligheten er dette presset stemplet på dekkets sidevegg den MAKS KALDT TRYKK at dekket vil sikkert hold.

Mange dekk er vurdert for en maksimal kald trykk på 44 psi, slik at dekkene skal brukes på en bredt spekter av kjøretøyer. Noen kjøretøy kan bare kreve 30 psi kaldt press, mens andre kan kreve 38 psi kaldt press. I begge tilfeller er dette kaldpressing mindre enn dekkets maksimale kaldt trykk, slik at dekket kan trygt bli installert på disse kjøretøyene.

Dekkene skal pumpes i henhold til produsentens spesifikasjoner kalde som beskrevet i trinnene 1-3 ovenfor, ikke maksimalt trykk stemplet på sideveggen av dekket.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/100818.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold