Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Hvordan få mer kjørelengde ut av Tank og dekkene

Med en økning i drivstoffpriser i løpet av de siste årene, forbrukerne er naturlig nok mer opptatt av drivstofføkonomi. Det er et par ting forbrukere kan gjøre for å få flere miles ut av sine dekk og hver gallon av gass. Du trenger
bil eller lastebil
Pålitelig Pressure Gauge
Commitment å spare penger
Vis flere instruksjoner
en

Sjekk dekktrykket Månedlig

(Vi diskuterte dekktrykk i betydelig dybde i en annen artikkel her på eHow, men det bærer kort gjenta denne uken som den enkleste og mest kostnadseffektive måten å øke dekkets levetid og drivstofføkonomi.)

Over- og under trykkabin dekkene slites ujevnt, ri ubehagelig, ufordelaktig påvirke rullemotstand og drivstofføkonomi, og mislykkes eller blåse ut uventet. Siden dekktrykk i stor grad avhenger av temperaturen, er det spesielt viktig å sjekke dekktrykket med sesongens temperaturendringer å opprettholde sikker og riktig lufttrykk.

Dekk skal blåses opp til produsentens kalde spesifikasjoner. Disse spesifikasjonene er forskjellig for hver type kjøretøy og modell, og kan bli funnet på en plakat på førerdøren, drivstoff dør, koffertlokk, hanskerommet, eller konsoll, eller i bruksanvisningen. Disse spesifikasjonene har blitt konstruert for å tåler vekten av hvert kjøretøy og passasjerer.

Dekktrykk bør sjekkes en gang i måneden med en pålitelig dekk måle når dekkene er "kald", om morgenen før eller flere timer etter at dekkene har blitt kjørt. Når et kjøretøy er drevet, genererer veien friksjon varme og øker dekktrykk, noe som gir en "hot" press lesing. Deflating varme dekkene til den kalde spesifikasjonen kan faretruende under-pumpe opp dekkene og føre dem til å mislykkes, eller blåse ut.

Dekk som mister mer enn en eller to psi i tretti dager bør sjekkes for lekkasjer og skikkelig reparert av et dekk profesjonell.
2

Inspiser Dekk Månedlig
p Dette er en enkel sak å se på og føler dekkene på samme tid du sjekke dekktrykket hver måned. Dette tar bare et minutt eller så per dekk.

Når du ser på dekkene, er det flere ting å se etter. Se etter ujevn slitasje, pukler eller humper i slitebanen; uventet slitt kanter, spesielt hvis slitt betraktelig mer enn midten av slitebanen, uventet slitt midtre delen av slitebanen, spiker eller andre fremmedlegemer i slitebanen eller sidevegger, deler eller kutt i slitebanen eller sidevegger, bobler /buler på indre og ytre sidevegger, gapende og overdreven vær sprekkdannelser, særlig i en komplett sirkel rundt perlen og rundt slitebanen på sideveggen);. og andre rariteter

normal "kuriositet" er et smilehull i sideveggen, der belter i sideveggen overlapping ved en søm og ikke strekker seg så mye som det omliggende sidevegg. Dette synes særlig merkbar i utvalgte Goodyear-dekkene. Slike gropene er en normal forekomst og er ingen grunn til bekymring.

I tillegg til visuelt inspisere dekkene dine, kan du finne det nyttig å føle slitasje forhold til dine dekk. Gjør dette ved å lett å kjøre hånden din over midten av slitebanen så langt rundt dekk som du kan, rundt begge kantene av dekkene så langt du kan, se etter eventuelle stål belter som kan stikker fra dekkene (disse kan stikk fingrene og hendene og trekke blod). Mens følelsen dekkene dine, du er også på jakt etter buler, humper, krusninger, glatte flekker og fremmedelementer.

Du må også huske å inspisere mønsterdybde som du inspisere dekkene. Hvert dekk har slitasje barer på tvers av slitebanen på dekket. Disse slitasje barer er 2/32nds i høyden. Når dekket er slitt ned til slitasje barer, vil slitasje barer lage en glatt, synlig linje tvers over slitebanen. Når noe punkt av slitebanen, inkludert kantene, slites ned til slitasje barer, eller lenger, må dekkene skiftes straks. Dekk med 2/32nds slitebanen eller mindre er ulovlig i de fleste stater og forårsake for en rask billett.
P Hvis du finner noe uvanlig eller slitt glatt på dekk, bør de umiddelbart inspisert av en profesjonell, og erstattet hvis det er nødvendig.
3

Balance & Roter Dekk Hver 5000-7000 Miles

Mens et dekk kan bli vurdert for 40K, 65K eller flere miles, kan sin brukbare liv være sterkt forkortet ved å unnlate å balansere og rotere dekkene som foreskrevet av bransjestandarder.

Et dekk som har blitt drevet ut av balanse for en lang periode vil hoppe og utvikle en ujevn slitasje mønster som blir mer uttalt enn tid, som påvirker ri kvalitet samtidig, til dekket ikke lenger er sikker. En ut av balanse dekk kan også føre til sklei og separert belter, og tidlig bærer fjæring og styring komponenter som sjokk, struts, tie rod ender og foringer, som krever omfattende og kostbare mekaniske reparasjoner.

Under normale forhold, foran slites vanligvis raskere enn bakhjulene, og slites mer på begge kanter, fordi de bærer mer enn halvparten av bilens vekt og tåle de pågående påkjenninger i svinger. Hvis disse forhjulene er aldri roteres, vil de ha glatt på begge kantene for tidlig.

Balancing og rotere dekkene hver 5000-7000 miles kan øke dekkets levetid så mye som 30%. For ikke å nevne å gi sjåførene en betydelig jevnere kjøring. Det kan være lettere å huske å balansere og rotere dekkene med alle andre oljeskift, forutsatt at oljen skiftes på 2500-3500 kilometer intervaller.
P Som en side note, i ett tilfelle, kjørte jeg et sett av 60 000-mile karakter dekk litt mer enn 80.000 miles før jeg fjernet det første paret fra tjeneste for å forberede den kommende vinteren! Disse dekkene var balansert og rotert jevnlig.
4

Sjekk Alignment Hvert år

De fleste tenker ikke en justering før stålbeltene vise gjennom på sine forhjulene, men hver bilens justering bør sjekkes en gang i året, ifølge bransjens standarder, for å opprettholde optimal dekkslitasje, drivstofføkonomi, og bilsikkerhet.

Når et kjøretøy er feiljustert, kan bilen trekke mot venstre eller høyre, vil dekk kan bære på enten innenfor eller utenfor kanten, og /eller slitebanen kan bli fjærkledde. I alle tilfeller, hvis de kjøretøyer ikke er på linje, vil dekkene etter hvert slites til et punkt de blir farlige. Selv om et kjøretøy ikke trekker, kan det likevel være ute av stilling og slite ut dekkene mye tidligere enn nødvendig. Feiljustert biler også viser større rullemotstand og forbruke mer drivstoff.

Mens en dårlig dekk kan lage en bil eller lastebil ser ut til å trekke til venstre eller høyre, er ett sikkert tegn på en justering problem overdreven slitasje på enten kanten av dekkene, spesielt på forsiden. De fleste innretting problemer oppstår på forakselen, men de fleste biler bak i innretting kan også bli påvirket.

Noen mennesker tror at dekkene slitt på kantene bety en dårlig kvalitet eller dårlig dekk. Det er ikke tilfelle. Dersom et kjøretøy er ute av stilling, vil hvert dekk satt på kjøretøyet slitasje i en identisk mønster som dekket (e) som ble erstattet, fordi problemet er med bilen, ikke dekkene. Du kan sette den dyreste eller den billigste økonomien dekk du kan finne på bilen, men de vil begge ha på samme måte som de tidligere dekkene hvis kjøretøyet er forskjøvet.

Alignments er ikke dyrt. To hjul justeringer vanligvis koster omtrent det samme som en enkelt standard passasjer dekk, og fire hjul justeringer koster bare litt mer. Hvis et kjøretøy har slitte deler, vil de deler må byttes for at kjøretøyet skal være riktig justert. Slitte deler, selvfølgelig, vil medføre ekstra deler og arbeid avgifter. På den annen side, hopper over en justering eller ignorerer en justering problem betyr tidlig dekkslitasje, hyppigere dekk erstatning, og redusert drivstofforbruk.
P Hvis du har tenkt å ha bilen sin innretting sjekket på samme tid hvert år, det vil hjelpe deg å huske å ha det gjort. For eksempel, mange av våre kunder sjekke sin innretting på våren, før sommeren reise sesongen begynner. Dette er når mange mennesker gjør det meste av kjøringen og ta lange turer over hele landet.
5

Stopp ved din lokale dekkleverandør
p Det kan ikke gjentas ofte nok at dekk fagfolk vet mest om dekk og slitasje betingelser. Hvis driverne er urolig eller usikre på sine dekk eller annen grunn, selv for bare på grunn av bekvemmelighet og fred i sinnet, bør de stoppe ved deres lokale dekkforhandler og be dem om å inspisere dekkene på kjøretøyet sitt. På bare noen få korte minutter, vil en skikkelig trent dekk tekniker kunne sjekke for riktig lufttrykk, slitasje, mønsterdybde, og generelle tilstand. Selvfølgelig kan han eller hun også svare på spørsmål om gjenværende mønsterdybde liv, etc.

Og hvis et dekk må skiftes ut umiddelbart, kan de gjøre det også, og straks få bilen trygt tilbake på veien og ridning glatt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/100819.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold