Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Hva er en Radial Tire?

Innføringen av radialdekk for alltid forandret denne bransjen. Faktisk radialdekk er direkte ansvarlig for de avanserte moderne fjæringssystem som finnes på dagens biler. Historie

radialdekk ble utviklet av Michelin selskapet i 1946. Dekkene begynte å se bred aksept i markedet av amerikanske bilprodusentene i begynnelsen av 1960-tallet.
Construction

Under gummi, er alle dekkene består av en rekke stofflag kalt ledninger eller lag. De første dekk, kjent som skjevhet ply dekk, hadde ledninger som ble lagt over dekket ved 45-graders vinkler. Radialdekk har ledningen lag i en 90-graders vinkel i forhold til kjøreretningen.

Typer

lag av de første radialdekk ble konstruert av en sammenflettede av stoff og stål. Dette ga opphav til det populære begrepet "stål-belte radialdekk". Men dagens mest radialdekk bruker høyere styrke og lettere vekt materialer som Kevlar.
Fordelene

En stor fordel med radialdekk er økt kjøretøy trekkraft og stabilitet . Utformingen av radialdekk bidra til å redusere dekk fleksing og lar dekket for å opprettholde maksimal kontakt med veien.
Levetid

Radial dekk har også en lang levetid . Mest radialdekk vil vare minst 40.000 miles.
Fun Fact

I 1965 Sears ble den første store amerikanske selskapet til å begynne å selge Michelins radialdekk. Den første bilen solgt i Amerika med radialdekk som standard utstyr var 1970 Lincoln Continental Mark III.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101009.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold