Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Hvordan dekode den datoen Tires utløpe

Dekk er konstruert av materialer som gummi og stoff som mister sin styrke og fleksibilitet over tid. Ofte er det ikke mulig å fastslå ved visuell inspeksjon om et dekk er for gamle eller farlig. Dekk er ikke produsert med en utløpsdato, men det er mulig å finne ut om et dekk er for gammel til å bruke trygt. Instruksjoner
en

Se etter dekk identifikasjonsnummer stemplet i sideveggen av dekket. Dette ID-nummeret starter med bokstavene DOT etterfulgt av en kombinasjon av 10 til 12 bokstaver og tall. Hvis du ser DOT pluss bare noen få bokstaver eller tall, er det full ID-nummer på den andre siden av dekket.
2

Note om den siste delen av ID-nummeret består av tre eller fire siffer . Hvis du ser bare tre tall, ble dekket produsert før år 2000; hoppe til trinn 5
3

Decode dekket produksjonsdato.. Den firesifrede nummeret gir uken og året dekket ble produsert. For eksempel, hvis tallene er 4308, ble dekket produsert i den 43. uken av 2008.
4

Bestem alder av dekket ved å trekke produksjonsdato fra gjeldende dato. Husk at et år har 52 uker, og hver måned er ca 4,3 uker lang.
5

korrekt avhending av evt. overskudd dekk. Consumer sikkerhetseksperter sier et dekk over 6 år er for gammel til å bruke trygt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101106.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold