Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Hvordan vet jeg når dekkene ble gjort

The produksjonsdato av bildekk kan ha en kritisk innvirkning på deres funksjon og sikkerhet. Som dekk alder, blir gummi tørker ut og mindre elastisk. Dette kan øke sjansen for dekk feil, spesielt i dekk som er 6 år eller eldre. Fordi dekkene kan sitte i butikkhyllene i mange år før de er kjøpt, kan til og med dekk som ser helt ny være farlig hvis du ikke vet produksjonsdato. Den eneste måten å vite alderen på et dekk er å finne og tolke et sett med tall på dekkets seriekoden. Instruksjoner
en

titt på sideveggen av dekket og finne bokstavene "DOT". Ved siden av brevene vil være en 10 - til 12-tegns føljetong koden består av bokstaver og tall
2

Finn de siste tre eller fire sifrene i seriekoden.. Disse indikerer dekkets produksjonsdato. De to første sifrene angir uke dekket ble produsert, mens den siste ett eller to tallene viser året. En fire-sifret dato koden indikerer et dekk som ble produsert under eller etter år 2000, mens en tresifret kode indikerer et dekk som ble produsert før det året.
3

Tolk Hittil kodenumrene å lære en alder av dekket. For eksempel ble et dekk med serienummer "DOT MK87 FOWR 4202" produsert i den 42. uken av 2002. Et dekk med koden "DOT EJ8J DFM 408" ble produsert i den 40. uken av 1998.
4

Se på dekkets andre sideveggen hvis du ikke finner den fullstendige seriekoden. Noen produsenter bare skrive inn koden på den ene siden av dekket.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101107.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold