Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Hvordan lese tall på bil dekk

Tallene og bokstavene på sideveggen av bildekk kan være vanskelig å lese og forstå. Når de blir forstått, kan tallene bidra til å bestemme dekktype, dekkbredde, sideforhold, konstruksjon, hjuldiameter, load indeks, hastighetsklasse og maksimal inflasjonsnivået av dekket. Denne guiden starter på dekktype bokstaver og beveger klokken rundt dekk. Instruksjoner
en

Finn dekktype ved å finne bokstavene "P" eller "LT" på sideveggen av dekket. "P" betegner at dekket er for en personbil. Den "LT" betyr at dekket er konstruert for en lett lastebil.
2

Bestem dekkbredde ved å lese tallene direkte etter dekktype brevet. Dette tallet vil trolig være tre sifre og etterfølges umiddelbart av en "/".
3

Identifiser størrelsesforholdet av dekket fra tallene etter "/". Dette er høyden av bredden av tverrsnittet. Dette tallet er to sifre og forteller hvor stor andel av høyde og bredde. For eksempel vil 55 bety høyden er 55 prosent av bredden av dekket.
4.

Finn av type konstruksjon av dekket ved bokstaven følge størrelsesforholdet. Brevet kan enten være en "R" eller et "B." Bokstaven "R" står for radiell og innebærer at lagene av stoff som utgjør dekket kjøres i lengderetningen på tvers av dekket. "B" står for partiskhet og indikerer at lagene går diagonalt.
5

Identifiser hjuldiameter ved å lese nummeret umiddelbart etter bygging brevet. Denne to-sifret tall forteller bredden på dekket fra den ene enden til den motsatte enden.
6

Flytt klokken rundt dekk, og finne neste nummer. Dette tallet viser belastningen indeksen eller antall pounds dekket kan holde når det er fullt oppblåst.
7

Les brevet umiddelbart etter belastningen indeksen for å bestemme hastigheten vurdering. Det finnes 13 forskjellige hastigheter. Disse karakterene er M, N, P, Q, R, S, T, U, H, V, W og Y.The M Rangeringen er den laveste med en maksimal hastighet på 81 miles per time (MPH). Hastighetene gå gradvis høyere, stiger ca 6 eller 7 MPH om gangen til V. V maksimal hastighet er 149 MPH, etterfulgt av W på 168 MPH og, til slutt, Y på 186 MPH.
8

Bestem maksimal inflasjon nivå ved å lese nummeret etterfulgt av pounds per kvadrattomme (PSI). Bruk et dekk måler for å måle strømmen PSI av dekket før fylling og fyll aldri forbi dette beløpet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/100974.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold