Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Riktig måte å Roter Dekk

Tire rotasjon er nødvendig for å sikre lang levetid på slitebanen liv. Front dekk slites raskere på grunn av styring, bremsing og vekten av motoren. Front-wheel-drive sendinger og dreiemoment på dekkene også bli viktige faktorer i slitebanen slitasje. Rotere bakhjulene til fronten med jevne mellomrom, vanligvis hvert 5000 til 6000 miles, for å sikre framdekk ikke slites ut lenge før bakhjulene. Før du roterer

Sjekk brukermanualen i bilen for spesifikke rotasjon instruksjoner. Bilprodusenter baserer sine rotasjon mønstre på hvilken type kjøretøy og plasseringen av drivverket.

Sjekk også dekket plakaten som ligger på førersiden dørstolpen eller i brukermanualen. Noen biler bruker forskjellig dekktrykk per aksel på grunn av vekten variasjon. Dekktrykket er en av de viktigste årsakene til dekk skade og slitasje, så hvis du rotere dem, sørge for at dekkene har riktig.

Kontroller dekkene for noen åpenbar slitasje. Det er ingen mening roterende dekk hvis stålbeltene viser. Det er på tide å bytte dem ut.

Pass på at dekkene er alle i samme størrelse før rotere dem. Dekk høyde, bredde og dimensjon størrelse er alltid stemplet på sideveggen.

Pass på at du ikke har ensrettede dekk før ansette en krysser rotasjonsmønster. Ensrettede dekkene er ment å rotere i den naturlige bevegelsen av bilen - noe som betyr fremover. Se avsnitt 4 for mer informasjon.
Ulike mønstre på forskjellige kjøretøyer

Front-wheel-drive biler bruker en front-til-bak, rett rygg rotasjon mønster. Bakhjulene krysser til fronten.

Rear-wheel, fire hjul og all-wheel-drive kjøretøy bruke motsatt mønster. Framdekk krysser til bakakselen og steiler gå rett frem til framakselen.
Dekkrotasjonen Debatt

Noen dekkprodusenter, dekk teknikere og bil selskaper ikke kan bli enige om riktig rotasjon mønstre. Dette er grunnen til å henvise til bruksanvisningen for et bestemt kjøretøy anbefaling er viktig. Husk at når du bytter dekk og bruke en annen type, kan de nye kalle for en annen prosedyre enn bilprodusenten ment.

Noen fagfolk sier at kryss og tvers dekk i en rotasjonsmønster har ingen nytte. Selv om den gamle standby prosedyre med skjevhet-ply dekk var å rotere dem foran til bak uten kryss og tvers, har dekk teknologi avanserte kraftig og endret tenker.

Faktum er at uansett hvor du rotere dekkene, vil de vare lenger enn hvis du ikke rotere dem.
Den ensidige Tire

Enveis dekkene er plassert på felgene mot fremre posisjon av kjøretøyet. Disse dekkene kan ikke ansette en krysser rotasjonsmønster uten å bli demontert og spent på hjulene. På grunn av dette, gjelder en front-til-bak og bak-til-front rotasjonsmønster.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101084.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold