Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Hva er årsaken til sidevegg Bubbles i dekk?

Dekk er sammensatt av gummiblandinger, lag av stoff ledninger, ståltråd og lim som holder det hele sammen. Sjiktene av stoff snorer og ståltråden gi struktur og form på et dekk - gummien er strukket over ledninger og ledninger, som danner hoveddelen av et dekk. Hvis styrken av bindingen mellom gummiblandinger, stoffet snorer og ståltråden blir skadet, kan det dannes bobler i dekkets sidevegger. Defekter

Under produksjonsprosessen, hvis gummiblandinger, er lag av stoff snor, ståltråd eller lim forurenset, eller hvis lim binder seg ikke riktig til gummi, lag og wire, den lag og wire kan skille, noe som resulterer i luftlommer. Slike bobler vil danne løpet av de første seks månedene av dekkets bruk.
Underinflation

Underinflated dekkene er mer fleksible enn riktig oppblåst dekk. Når dekkene er underinflated, bygger varme opp i dekket og vil føre til at limet som binder de lag av stoff ledninger og ståltråd sammen for å bryte ned. Følgelig vil de lag og metall ikke bli bundet sammen som forutsatt og bobler vil danne mellom materialene.
Røffe veier

Kjøre over jettegryter, fortauskanter, Grusveier og andre trafikanter farer der dekket er klemt mellom sin rim og veien kan også føre til bobler i dekkets sidevegger. Når dekket treffer jettegryte, fortauskant eller annen fare, kan de lag av stoff ledninger bli skadet, ødelagt eller separert, og til slutt bobler kan dannes i dekkets sidevegg.

De med lav-profil dekk er mer sannsynlig å ha det dannes bobler i sin dekkets sidevegger på grunn av on-road skade på dekkene enn de som kjører høyt profilerte biler bare fordi lavprofildekk er mer utsatt for farlige veier. Høy profil dekk kan fortsatt lide skade, imidlertid.
Overloads

Når bilene er lastet ned med tunge elementer, legger vekten press på dekkene. Når bilen kjører, vil dekket strekkes under belastning. Selv om den er fleksibel gummi, lagene av stoff ledningen og ståltråd er ikke så fleksibel. Skade på lag og wire kan resultere og bobler kan dannes i dekkets sidevegg.
Prevention

Bubbles i sideveggene på dekkene kan unngås ved å jevnlig sjekke dekkene dine , ha din mekaniker regelmessig sjekke dekkene, sjekke lufttrykket i dekkene ukentlig, unngå farlige veier med hull og grus og unngå kjøring på fortauskanter.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101264.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold