Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Typer av dekkslitasje

Dekkene av et kjøretøy er en av de viktigste komponentene til at biler kvaliteten på driften. Mens dekkene er produsert for å vare så lenge som mulig, er det lite sannsynlig at en uforgjengelig dekk noen gang vil eksistere. Dekkene vil slites over tid, og det er opp til eieren av bilen eller lastebil for å vedlikeholde og sikre levetiden på dekkene. Å vite hvordan å identifisere ulike dekkslitasje kan gå en lang vei i riktig dekk vedlikehold. Regelmessige dekkslitasje

Dekk er designet og produsert for å bære effektivt i løpet av deres levetid. Denne slitasje bør være likt fordelt på trinnene av dekkene. Jevnt fordelt dekkslitasje oppstår bare når alle kjøreforhold er nominelle, og bilen er riktig vedlikeholdt.
Bak eller forhjul Wear

På front-eller bak-hjulet -kjøretøy, er kraften distribueres til enten foran eller bakhjulene. På disse bilene er det ikke uhørt for dekkene av makt hjulene til å slites fortere enn de andre. Dette er mest sannsynlig et resultat av en aggressiv sjåfør som bruker gasspedalen for liberalt ved akselerasjon fra en stoppet posisjon. Denne slitasje mønsteret er lett løse ved å styre akselerasjon av kjøretøyet på en konservativ nivå.
One Side Wear

Feiljustert hjulene kan føre til den ene siden av dekk for å slites hurtigere enn den andre. Når dette skjer, er det fordi camber ikke er riktig innstilt, og hjulene er vippet for langt inn eller ut. Dette er et vanlig problem for biler og lastebiler, og kan lett fikses ved å ha bilens justering riktig innstilt.
Kopping

suspensjon komponenter er under konstant slitasje og rive. Når disse komponentene blir altfor slitt eller bøyd, kan de forårsake kopper eller dips skal vises på kanten av hver side av dekket. Når denne tilstanden er til stede, vil de berørte hjulet sin suspensjon komponenter vanligvis trenger å bli erstattet.
Under Inflasjon

Når dekkenes lufttrykk blir for lav, den ytre kantene av trinnenes vil blottlegge mer kontakt med veien, og dette vil tvinge dem til å slites hurtigere enn resten av dekket. Dette er en vanlig slitasjehastighet mønster som kan gå usett i lang nok tid til å gjengi av dekket for å være "utslitt." Regelmessig sjekke trykket i dekkene kan i stor grad redusere sjansene for at dette skjer.
Over Inflasjon

I likhet med under-oppblåst dekk, over inflasjon kan føre til ujevn slitasje. Når dekktrykket er høyere enn den foreslåtte grensen, vil de midtre løpebaner bære på en raskere hastighet enn de ytre trådene. Som under-oppblåst dekk, når denne tilstanden går for lenge uten riktig oppmerksomhet, kan dekkene etter hvert bli slitt utover bruk.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101083.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold