Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Fordeler med Endre Tire Size

En av de vanligste oppgraderinger sjåførene opptrer på sine biler er installasjon av ettermarkedet hjul og dekk. I de aller fleste tilfeller, drivere legge større dekk til sine kjøretøy. Mens ofte sett på som bare et spørsmål om stil, det er faktisk en betydelig innvirkning på bilens ytelse og effektivitet, bortsett fra utseende, når dekkdimensjon endres. Å vite fordelene med å endre dekkdimensjon vil hjelpe deg å avgjøre hvilke dekk som er best for bilen din. Bakkeklaring

En av de største grunnene sjåførene legge større dekk, spesielt på off-road stand sport-nyttekjøretøyer, er å få mer bakkeklaring. Enkelt sagt, større dekk gjør bilen høyere. Dette betyr at det vil være mindre sannsynlig at bilen vil bunne ut, enten ved kjøring på ujevnt off-road terreng eller på en ujevn veibane. Kjøretøy med mer bakkeklaring kan også kjøre over snø og is lettere. Til slutt setter en høyere kjøretøy føreren i en opphøyet posisjon som kan ha råd til en bedre oversikt over veien rundt dem.
Traction

Større dekk generelt gir overlegen trekkraft. Når det gjelder dekk med større diameter, fotavtrykket, eller en del av dekket som er i kontakt med veibanen, er større. Dette er spesielt nyttig når du kjører i snø eller gjørme, selv om type dekk og mønster også påvirke trekkraft sterkt. Når det gjelder bredere dekk, skaper den ekstra bredde også et større punkt i kontakt mellom dekket og veien. Dette er hvorfor noen bakhjulsdrevne sportsbiler er utstyrt med større bakhjul.
Ride Comfort

Mens endre dekkdimensjon ikke nødvendigvis vil ha noen effekt på ride kvalitet, i noen tilfeller kan det gjøre en stor forskjell. Dette gjelder når lav-profil dekk (de med en smal sidevegg) erstattes av dekkene som enten har en større diameter rundt samme størrelse hjulet, eller med dekk som har samme diameter, men et mindre drivhjul åpning. Større sidevegger gir mer demping og absorberer støt som dekk bøyer under kjøring. Likeledes vil bytte til dekk med en smalere sidevegg resultere i en mindre behagelig tur.
Estetikk

slutt, for mange sjåfører den primære fordelen av å endre dekkdimensjon er rent dekorative. Store, lav-profil dekk anses stilige og mange bilprodusentene bruke dem på sporty modeller eller konseptbiler. Den produktive ettermarkedet hjul bransjen gjør at sjåførene kan velge fra utallige hjul stiler som kan hjelpe dem å skape et tilpasset utseende eller uttrykke en individuell stil.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101205.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold