Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Hvordan lese Dekk Målinger

Tyde lang streng av bokstaver og tall på dekksiden av et bildekk kan være forvirrende ved første øyekast, men de gir viktig informasjon om dekkets dimensjoner, lastekapasitet, formål, intern konstruksjon, og holdbarhet ved høye hastigheter. Denne artikkelen beskriver hvordan du leser disse underlige dekk målinger. Du trenger
Car dekk
Denne artikkelen skrives ut for din referanse
Vis flere instruksjoner
en

Disse instruksjonene følge eksempelet til en P195-70 .-R14 90T dekk
2

service Type |

Flertallet av dekkdimensjoner begynner med en bokstav som identifiserer hvilken type kjøretøy og /eller type tjeneste som de ble utformet:

P = P-metriske eller passasjer. Den vanligste typen tjeneste, betyr dette at dekket er montert på personbiler:. Minivans, biler, SUVer og lette lastebiler

T = Temporary Spare. Jepp, det er den bittelille reservehjul hengende ut i bagasjerommet.

LT = Lett lastebil-beregning. Dette betyr at dekket er montert på lastebiler som er i stand trekker tilhengere eller bære tung last:. Full størrelse varebiler, store SUVer og lastebiler

ST = Special Trailer service. Dette dekket er kun brukt på båt, nytte, eller tilhenger bil. De er ikke laget for å monteres på motorvogner.
3

Seksjon Bredde

De tre tall etter den første bokstaven betegne dekkets bredde i millimeter. For P195-70-R14 90T dekk, det er 195 millimeter hvis du måler over widthwise fra den ytre sidevegg til den indre sidevegg.
4

Sidewall Aspect Ratio

to tall etter den seksjonsbredden identifisere dekkets profil (sideforhold). For P195-70-R14 90T dekk, det ville være 70 år.

Hva er et sideforhold, spør du? Det er her det blir teknisk: 70 indikerer at sideveggen høyde (fra felgen å trå) er 70 prosent av sin seksjon bredde

Hva forteller denne ligningen oss.? Høyere tall betyr høyere sidevegger, og lavere tall betyr kortere sideveggene.
5

Intern Construction

Brevet etter de to tallene representerer sideveggen sideforhold betyr den interne konstruksjonen av dekket.

Per P195-70-R14 90T dekk, betyr R radial, den vanligste dekkonstruksjon. Imidlertid vil en D bety diagonal konstruksjon som brukes hovedsakelig for applikasjoner i ekstra dekk og lette lastebiler.
6

Dekk og Felg Diameter

De to tallene etter bokstaven identifisere den interne konstruksjon indikere diameteren på hjulet i inches.

For P195-70-R14 90T dekk, dekk og hjul diameter er 14 inches. Men mange nye kompakte og selv subcompact biler i dag er på vei opp til de mer luksuriøse 15-tommers dekk.
7

tjenestebeskrivelse

siste sett med tall etterfulgt av en bokstav indikerer . dekkets bæreevne indeks (maksimal vekt på dekkene) og hastighetsklasse (hvor fort dekkene er laget for å gå)

Bruke eksempel på P195-70-R14 90T dekk, er at 90T:

90 = 1323 pounds max (600 kilo) T = 118 MPH max (190 km /t) for personbiler

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/100941.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold