Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Alloy Vs. Steel Wheels

Stål og lettmetallfelger er de to vanligste typer hjul. Selv om det ikke er noen andre typer hjul for eksempel karbonfiber, disse er mye mer sjeldne. De fleste biler har stål eller Aluminiumsfelger. Begge har sine fordeler og ulemper, men lettmetallfelger er ansett overlegen stålfelger. Vekt

En av de største forskjellene mellom legering og stålfelger er vekten. Vekten av stål er tyngre enn legering av aluminium, vanligvis resulterer i et lettere hjul. Mindre vekt i sin tur har en ytelse fordel fordi bilen, spesielt suspensjon, har mindre vekt å slepe rundt. Lettmetallfelger generelt gjør en bil mer smidig, bedre kjøreegenskaper og mer drivstoffeffektive. Dette er grunnen til ytelse biler nesten alltid har lettmetallfelger. Det bør bemerkes at ikke alle legeringene er lettere enn stål hjul. Hvis for eksempel du har en liten stål hjul som er 14 inches i diameter, kan en legering hjul som er 19 eller 20 inches i diameter veie mer. Det er også stor variasjon i vekten av tillater.
Styrke

Alloy bil hjul er laget av aluminium eller aluminium blandet med et annet metall som magnesium. Lettmetallfelger er produsert på en måte som fremmer styrke, en av grunnene til at de er populære for racerbiler. Stålhjul er laget av en stemplet senter som generelt er sveiset til den ytre kant. Lettmetallfelger er også mindre utsatt for bøyd over potten hull enn stålfelger.
Varmespredning

Alloy avleder varme bedre enn stål, så biler med lettmetallfelger kan se en liten bremsing forbedring, siden det er mindre varme nær bremsene. Det er også mindre sjanse for en hjul cracking. En fordel med stålhjul er at de ikke er så porøs som legeringer, som kan meget til oppleve lekkasjer gjennom den porøse legering. Denne porøsitet er et resultat av at støpeprosessen er ferdig brukt til å lage legeringer. Legeringer vanligvis har en åpen eikers design som lar mer luft i å kjøle bremsene, men noen stålfelger også har en åpen design. Fordi stålfelger beholde varmen mer enn legeringer, et dekk montert på en stål hjul er mer sannsynlig å ha utblåsning. Det bør bemerkes skjønt at stålfelger er ikke farlige og er mye brukt.
Variety

Selv om det er en anstendig utvalg av felger i forskjellige design tilgjengelig, det er mange flere valg når det gjelder å lettmetallfelger. Det er mange selskaper som spesialiserer seg i å produsere et bredt spekter av lette, høy kvalitet lettmetallfelger. Det er også et større utvalg av forskjellige størrelser med lettmetallfelger.
Utseende

Generelt sett er lettmetallfelger penere enn stålfelger. Legeringer ha en rekke utførelser, herunder polert, forkrommet og malt. De kommer også i ett stykke design eller multi-stykke design. Stemplet stålfelger er generelt mye mer vanlig ute og er enten forkrommet eller malt. Men stålfelger er populære blant klassiske bilentusiaster for sine vintage utseende.
Cost

Her er der stålfelger har en stor fordel fremfor legeringer. Fordi de er laget av mindre eksotiske materialer og er underlagt mindre kompliserte produksjonsprosesser, stålfelger er mye billigere enn legeringer. Et nytt sett med stålfelger er vanligvis $ 200 til $ 300, mens legeringer kan kjøre inn i de mange tusen dollar, avhengig av størrelse og merke.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101087.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold