Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Tire Inflasjon Guide

Dekk inflasjonsnivå har vært et hett tema siden president Carter rådet drivere for å overvåke sine dekktrykket for økt drivstofføkonomi og sikkerhet. Det var tilbake i 1970, og lite har endret seg i flere tiår siden. Riktig lufttrykk er fortsatt en enkel måte å forbedre drivstofføkonomi og sikkerhet samtidig forlenge levetiden på dekkene. Den EPA anslår at det å holde dekkene riktig lufttrykk kan forbedre drivstofføkonomien med 3 prosent i forhold underinflated eller overinflated dekk Riktig Tire Inflasjon

Tire press hele tiden forandrer seg med uteluft temperatur og trykk. Varmt vær fører til luft for å utvide og kaldt vær fører det til kontrakt. Kontroller trykket i hvert av dekkene minst to ganger per måned. En enkel dekk måle kan kjøpes for mindre enn $ 5 og enkelt butikker i hanskerommet.

Anbefalt dekktrykk avhenger av dekkets størrelse. Alle biler har anbefalt dekktrykk trykt på innsiden av døren panel og i bruksanvisningen. For å redusere lufttrykket i et dekk, bruker den spisse enden av lufttrykket. Anvende den til midten av ventilstammen i noen sekunder av gangen, og deretter sjekke trykknivå. Gjenta prosessen til ønsket trykk er oppnådd.

Små luftkompressorer kan kjøpes for mellom $ 20 og $ 30 for når du trenger å legge til luft. Hvis du ikke ønsker å kjøpe en kompressor, de fleste bensinstasjoner har air maskiner du kan bruke for mindre enn 1 dollar.
Overinflating

Overinflated dekkene blir risikabelt når varmen fører luft til å ekspandere, noe som øker sannsynligheten for en utblåsning. Overinflated dekk vil øke slitasje i midten av slitebanen, noe som reduserer dekkets levetid. For mye lufttrykk kan også redusere ride kvalitet ved å gjøre humper og veien ufullkommenhet mer åpenbare.
Underinflating

underinflated dekk redusere bilens veigrep og pause ytelse, og skaper en fare i dårlig vær. Underinflated dekk vil skape ujevn dekkslitasje ved å ha for mye vekt på utsiden kanten av dekket, redusere den samlede dekkets levetid.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101039.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold