Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Slik finner du ut dekkslitasje

Dekk er dyrt å erstatte, og det er mange variabler som kan forårsake tidlig slitasje. Roterende og balansere regelmessig vil sikre dekkene siste så lenge som mulig. Sjekker regelmessig for riktig lufttrykk og ujevn slitasje vil også bidra til å forhindre leiligheter og hjelpe deg å oppdage potensielle problemer før de blir for alvorlige. Du trenger
Tire gaugeTire pumpe /generatorFloor jackJack stå
Vis flere instruksjoner
en

Løft hvert hjørne av bilen (ett hjørne av gangen) med gulvet jack og sted en jack stå under bilen for å støtte den. Dette vil tillate deg å inspisere omkretsen av dekket for å avgjøre dekkslitasje.
2

Sett bilen i fri utstyr for å inspisere drivakselen. Sett på parkeringsbremsen for en forhjulsdrevet bil mens du sjekker forhjulene. Frigjør parkeringsbremsen og plasser i gir eller park (unntatt bakhjulsdrevne biler) ved inspeksjon av bakhjulene.
3

Sjekk ytterkantene av dekket. Hvis begge sider av dekk er slitt mer enn midten slitebanen, deretter dekket er for lavt lufttrykk. Dette er fordi senteret slitebanen kollapser og hjulet ritt på kantene. Hvis senteret slitebanen av dekket er slitt mer enn ytterkantene, er dekkets overoppblåst. Over-inflasjon fører til at dekket kan ri på midten av dekket og trekker kantene av dekket bort fra veien. Kontroller og juster dekktrykket (ved hjelp av en luftkompressor til å fylle eller trykke på ventilen kjerne å løsne). Finn dekk informasjonen etiketten på førersiden dørstolpen for å lære hva produsenten anbefaler for lufttrykk i front og bak dekk.
4

ut om slitebanen slitasje på forhjulene er til stede på en kant, men ikke på den annen. Dette kan være et resultat av en dårlig rotasjon diett, løs eller ødelagt front-end komponent (er), eller kjøretøyet kan være ute av stilling. Forhjul håndterer styringen bevegelse av et kjøretøy så, som et resultat, er det vanlig at kantene for å slites raskere enn bakhjulene.
5

Inspiser slitebanen og sideveggen for eventuelle fremmedlegemer slike som spiker eller skruer. Hver gang du har til å sette luft i et dekk, kontrollerer lufttrykket jevnlig for et par dager for å sørge for at det er å opprettholde trykket.
6

ut om slitebanen slitasje har ujevne hårløse flekker, er skålformet, scalloped eller så-toothed. Disse typer ujevn slitasje skulle tilsi en dårlig hjulet balanse og rotere diett, en dårlig justering eller svake suspensjon komponenter.
7

Mål mønsterdybde hvert dekk med aa kvartal og en krone (se referanser) . Kanten av en krone til toppen av Lincoln hode er 1/16 av en tomme. Et dekk anses utløpt med denne minimal mengde slitebanen venstre. Kanten av et kvartal til toppen av Washington hode er 1/8 av en tomme. Selv om dette er akseptabelt slitebanen liv for et dekk, vil dekkene ikke håndtere bremsing eller dårlige værforhold i tillegg, og bør vurderes for utskifting snart.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101015.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold