Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Nitrogen og økt gass kjørelengde

Selv om folk har bare nylig begynt å espouse fordelene av nitrogen-fylt dekk, profesjonelle syklistene, fly og til og med NASA romferger har brukt nitrogen i dekkene i mange år. Fordeler

dekk fylt med nitrogen mister trykket mindre lett enn de fylt med luft og er mer motstandsdyktig mot varme, som fører til bedre total gass kjørelengde på bilen.
Funksjon

Nitrogen holder dekk fylt lenger enn vanlig luft fordi nitrogen molekyler er mye større, noe som gjør det vanskeligere for dem å passere gjennom dekkets gummi.

Effects

Få Nitrogen Institute anslår at bileiere kan spare et gjennomsnitt på ca $ 224 i året på gass når de bruker nitrogen i dekkene og sjekke trykket hver måned. I tillegg drivstoffgunstige fortrenger £ 672,5 karbondioksid hvert år per bil.
Fun Fact

En typisk sliten fylt med luft taper om lag 2,7 pounds av press hver måned, men en nitrogen fylt dekk bare mister om lag 0,7 pounds av press i løpet av samme tidsrom.
Tips

tross nitrogen motstand mot trykktap, folk fortsatt trenger å Sjekk dekkene regelmessig. Selv folk uten nitrogen-fylt dekkene kan øke gass kjørelengde på 3,3 prosent ved å opprettholde dekktrykk.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101207.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold