Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Informasjon om Automobile Dekk

Premium dekk produsenter test og indeksere sine dekk ved å utføre alle kjente om hvordan du kan ødelegge et dekk, og dermed hva som gjør et dekk varer lenger og hva dekkets maksimale sikkerhet parametre. Det første for alle som er i ferd med å kjøpe nye dekk bør vite er hvordan man skal lese og forstå hva som er på dekkets sidevegg. Tire Basics

Det grunnleggende er om hva et dekk er, er det et dekk gjør og hva det riktige dekket for et bestemt kjøretøy. Et populært dekk reklame bare forteller om alt: "Hvor dekket møter veien." Det handler om kontroll en sjåfør har over kjøretøyet.

Jo større fotavtrykk, jo mer stabilitet bilen har. De fleste nye dekk design er up-sizing felgen diameter. Dette er for å øke dekkets fotavtrykk og forkorte sidevegg høyde, som igjen gir mye bedre manøvrerbarhet.
Lese Sidewall

Støpt inn i dekkets sidevegg er dens størrelse , felgstørrelse, passasjer eller lett lastebil type, sin vekt bærer evner og lufttrykk

Dekkspesifikasjoner

. Eksempel: "P225/60R16 97T M + S "

Ifølge Michelin dekk, bokstavene og tallene har følgende betydning.

" P "indikerer dette dekket er designet og testet for en personbil.

Den "225" viser den generelle dekkets bredde montert på felgen foreslått størrelse, og blåses opp til sin maksimale trykk. Denne måles i millimeter.

"60" er sideforholdet, som er matematisk definert som "forholdet mellom dekkets høyde og dekkbredde." Et dekk med et "70" prosent forhold vil være smalere enn et dekk med et "60" prosent forhold.

"R" representerer dekkets konstruksjon av skrotten rer at løpe "på 90 grader i retning av travel. "

" 16 "er felgen samlede diameter.

" 97 "er dekkets load indeks, som angir maksimal belastning" dekket er sertifisert til å bære ved den maksimale lufttrykk. " Jo høyere belastningen indeksen tall, jo større sin lastbærende evner er.

"T" indikerer hastigheten indeksen. Dette bør samsvare med fartskapasitet av kjøretøyet.

M + S indikerer at dekket vil opptre i søle og snø, samt på våte eller tørre asfalten.
Dekkvedlikehold
En god dekk manometer hjelper med vedlikehold.

Tire vedlikehold bør følge noen enkle retningslinjer, slik at kjøretøyets eier kan få mest mulig ut av dekket investeringen. Først kjøper du en god dekk trykkmåler, fordi underinflation trykket er den største årsaken til dekk svikt. Dekk underinflation fører et dekk å generere varme at det ikke kan bli kvitt og forårsaker mye raskere dekkslitasje, samt høyere drivstoffkostnader.
Dekkslitasje

Utfør en Visuell undersøkelse av slitebanen for å se at dekkene er seg jevnt over hele slitebanen, samt dekkets omkrets slitasje. Forhjulene slites raskere på skuldrene på grunn av å svinge, mens baksiden dekkene slites mer jevnt over dekket. Dette er grunnen for periodisk dekk rotasjon. Videre inspisere noen uregelmessig slitebanen slitasje. Disse slitasje mønstre kan være forårsaket av ubalanserte dekk, bilens justering og muligens bilens støtdempere. Umiddelbar korrigering av problemet ved dekkforhandler kan lagre aktuelle dekkene og tillate dem å vare lenger.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101261.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold