Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Air Vs. Nitrogen i bildekk

Bil buffs søker stadig billige og effektive måter å få bedre ytelse ut av sine biler. En metode som vokser i popularitet er å fylle sine dekk med nitrogen i stedet for vanlig luft. Nitrogen har noen fordeler, men det er opp til kjøperen å avgjøre om det er verdt den ekstra kostnaden. Tire Aging

The National Highway Traffic Safety Administration har dokumentert en nedgang i dekk aldring når de er fylt med nitrogen. Oksygen samhandler med gummi i dekkene, noe som gjør det tretthet raskere enn med nitrogen, som er mer inert.
Lekkasje

Nitrogen er et fysisk større molekyl enn mange av de molekyler som finnes i luften. Dette holder nitrogen rømmer gjennom dekk vegger 30-40 prosent tregere enn luft, ifølge Consumer Reports.
Lekkasje Effects

Dekk underinflated av 12 psi (pounds per kvadrattomme) får tre prosent dårligere gass kjørelengde. Den vanligste årsaken til underinflation er gradvis lekkasje og dårlig oppfølging.
Pressure Variasjon

fuktighet i luft varierer i volum mer over et spekter av temperaturer enn gjør ren nitrogen. Dermed kan områder som opplever ekstremt høye eller lave temperaturer ser et mindre fall i lufttrykket med nitrogen.
Cost

Mange dekk butikker har begynt å legge nitrogen til dekk gratis omkostninger ved kjøp, men når kunden betaler for nitrogen, er det hevdes om fordelene er verdt det. Mange av fordelene med nitrogen ville være nødvendig hvis bileiere var mer ivrig om å sjekke lufttrykket i dekkene.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101140.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold