Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Hvordan forstå Tire Size

Gå inn i et dekk butikken kan gjøre deg føle at du har vandret inn i et fremmed land. Selgerne synes å snakke et helt annet språk. Ikke forstå dekkdimensjon nomenklatur kan være frustrerende hvis du ikke vet hva hvert enkelt tall eller bokstav i dekkdimensjon koden betyr. Dekk beslutningstakere har en enhetlig metode for dimensjonering og vurdering sine produkter, og med en kort utdanning, kan du tyde strengen av tall og bokstaver som hjelper deg å finne dekkets størrelse og formål. Instruksjoner
en

Les dimensjonering etiketten på siden av dekket. Hvis strengen begynner med en "P" dekket er klassifisert for bruk på en personbil. En "LT" betegnelse brukes for lette lastebiler og varebiler. "ST" betegnelse betyr at dekket skal brukes på båt eller verktøyet trailere, ikke på biler eller lastebiler.
2

Les de tre første tallene i et dekk som første bokstaven er "P", heter det tre tall foran skråstreken. De indikerer bredden av dekket i millimeter. 225 indikerer et dekk bredde på 225 millimeter, indikerer 185 et dekk bredde på 185 millimeter, og så videre.
3

Les det andre settet med tall, de to tallene etter skråstreken. Dette er høyden av sideveggen, uttrykt som en prosentandel av dekkets bredde. På en passasjer dekk med en P225/55 etikett, angir 55 at dekkets sidevegger er 55 prosent av dekkets bredde. Høyden av sideveggen bestemmes ved å multiplisere prosenten av bredden av dekket. Multiplisere 225mm med 55 prosent eller 0,55 tilsvarer 140.25mm, Meaning sideveggene er 140,25 millimeter høy.
4

Bestem dekkets konstruksjon ved å se etter et brev etter bredde og størrelsesforhold. En "R" indikerer at dekket er en radial. De fleste dekk som selges i dag er radial. Fraværet av en "R" vil indikere en skjevhet-trådet dekk. På grunn av forskjellen i kjøreegenskaper, bør skjevhet-ply dekk ikke brukes på en bil som også har radialdekk.
5

Les det siste nummeret i dimensjonering sekvens. Dette betegner størrelsen av hjulet dekket skal monteres på. Denne siste målingen er i inches. På et dekk hvis størrelse kode er P225/55-R18, indikerer 18 at dekket skal monteres på en 18-tommers hjulet. En 16 skulle tilsi en 16-tommers hjul.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101258.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold