Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Hvordan Roter dekkene på en front-wheel-drive bilen

Det er viktig å rotere dekk på alle kjøretøy i henhold til de anbefalte vedlikeholdsplaner. Men front-hjulsdrevne kjøretøy er hardere på forhjulene sammenlignet med bak-hjulsdrevne kjøretøy. Den momenttrekking kraften i en front-wheel-drive overføring er på forhjulene, og foran bremser står for opptil 75 prosent av bremsekraften. Også de fremre dekk er styringsgruppen dekkene, slik at de får mer slitasje. Rotere dekkene hver 5000 til 10000 miles vil bidra til å gjøre dem vare lenger og forbedre sine resultater. Du trenger
Tire manometer
Air kompressor (bærbar eller annet)
Air chuck
Vehicle heise eller gulv jack og fire bukker
Lug skiftenøkkel eller 1/2-inch- drive slagbormaskin med socket sett
Momentnøkkel eller dreiemoment pinner (for slagbormaskin)
Vis flere instruksjoner
en

Locate dekket plakaten på kjøretøyet. Det vil avsløre det anbefalte dekktrykket for alle dekkene. I noen tilfeller, bakre og fremre dekk bruker forskjellig lufttrykk på grunn av vektfordeling. Den plakaten er vanligvis på førerens dørstolpen, men informasjonen kan også bli funnet i instruksjonsboken for bilen.
2

Bruk dekket måler for å kontrollere og justere lufttrykket i alle fire dekkene . Siden dekkene blir rotert, justere bakhjulene til det anbefalte lufttrykket i forhjulene og framdekk til det anbefalte lufttrykket av de bakre dekk (hvis de er forskjellige).
3

Inspiser sideveggene på dekkene for å finne ut om de er enveis dekk, noe som ville begrense den måten du må rotere dem. En retningsbestemt pil eller ordet "utenfor" stemplet på sideveggen av dekkene (i den naturlige fremover rotasjon av dekkene mot fronten av bilen) vil varsle deg om at dekkene er enveis.
4

Løft bilen med en talje, eller knekke slepe nøtter løs på alle fire dekkene med hjulmutternøkkel hvis du bruker et gulv jack og bukker. Løsne lug nuts før løfting. Hvis du bruker en talje, bruk slagbormaskin for å fjerne lug nuts når bilen er opp fra bakken. Hvis løfte bilen på bukker, avslutt fjerne lug nuts når bilen er opp fra bakken.
5

Fjern de to forhjulene, og rotere dem rett tilbake. Dette vil plassere førersiden forhjulet på førersiden bak og passasjer-side foran på passasjersiden bak.
6

Fjern passasjer-side bak, og roter det til førersiden foran . Fjern førersiden bak og roter det til passasjer-side foran.
7

Bytt til mutrene, og bruke slagbormaskin med et dreiemoment pinne for å trekke til mutrene til de anbefalte dreiemoment spesifikasjoner for front-wheel-drive bilen (denne informasjonen vil være i instruksjonsboken). Bruk et diagonalt mønster ved momenttrekking hjulmutrene til sete slepe nøtter i deres vugger mer effektivt. Hvis du bruker en hånd momentnøkkel, tettsittende slepe nøtter så stramt som mulig, skyll i navet, og deretter skru til mutrene dreiemoment spesifikasjoner når bilen er tilbake på bakken (igjen, bruk av diagonalt mønster).

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101271.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold