Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Historien om Goodyear Tires

The Goodyear Tire and Rubber Company hadde bare 13 ansatte i 1898 da det først begynte å produsere sykkel og vogn dekk. I den første måneden, gjorde Goodyear Tires litt over $ 8000 i virksomheten. Selskapet kom med sin berømte bevingede-fots logo i første del av det 20. århundre. Hundre år senere, gjør Goodyear Tires $ 20000000000 verdi av virksomheten hvert år, leverer biler, lastebiler, racerbiler, fly og tunge maskiner med dekk. Det er den tredje største dekkprodusent i verden. Betydning

I 1898 lånte Frank Seiberling of Akron, Ohio $ 3500 fra hans svoger Lucius Miles for en ned betaling på en forlatt fabrikk i Akron. Seiberling deretter grunnla Goodyear Tire and Rubber Company, navngi sin business venture etter Charles Goodyear, som hadde oppdaget hvordan å vulcanize gummi for å gjøre det vanskeligere, mer holdbar og motstandsdyktig mot kjemikalier. Den første presidenten i selskapet var David Hill, som hadde kjøpt $ 30 000 av virksomheten innledende lager.
Størrelse

Mens Goodyear Tires opprinnelig hadde konsentrert seg om sykkel og vogn dekk det raskt begynte å lage bildekk som den nye oppfinnelsen fanget på. Av 1901, hadde Goodyear begynt å bruke sin nå berømte bevingede-fots logoen i reklame. Virksomheten var så bra at en ny fabrikk, mye større enn den første, ble bygget i 1902 og ved 1905 hadde selskapet 300 ansatte. Den kom opp med den første avtakbar dekk i 1906 startet et nattskift for å møte etterspørselen i 1907 og designet en allværs-dekk i 1908 som de ytterligere utvidet fabrikken.

Effects

av 1911, ble Goodyear Tires drift døgnet rundt, med et anlegg i Canada. Det ble også gjør dekkene for fly og i 1914 hver bil i Indianapolis 500 løp brukt Goodyear-dekkene. De åtte-timers arbeidsdag med betalt ferie ble vedtatt samme år, og salg filialer ble åpnet over hele verden. Slagordet "Flere mennesker ri på Goodyear dekk enn på noen annen form" ble til som Goodyear ble verdens største dekkprodusent i 1916. Salg treffe $ 100 millioner per år i 1917, men en depresjon etter første verdenskrig førte jeg salg til nedgangen, og Sieberling sa opp sin stilling i selskapet. Goodyear fortsatte å ekspandere og av 1930-tallet var fortsatt en pioner i dekk design og produksjonsmetoder.
Time Frame

Goodyear luftskipet ble først brukt i reklameøyemed i 1925 , som Goodyear Tires hadde begynt å lage zeppelins året før. Under andre verdenskrig, hadde Goodyear offentlige kontrakter å produsere jagerfly og andre krig-relaterte produkter. Etter krigen fortsatte selskapet sin globale ekspansjon, og i 1950 Goodyear Tires gjort sin 500 million dekk. Det neste året den nådde en milliard i omsetning, og Korea-krigen førte til flere forsvarskontrakter. Ved 1960-tallet, hadde Goodyear planter over hele verden og milliarddels dekket ble produsert i 1963. I 1972 gjorde Goodyear fire millioner dollar i virksomheten, ti milliarder kroner i 1984 og overlevde en overtakelse forsøk i 1986. Goodyear var rangert 16nde blant selskapene med de beste av omdømme av Forbes Magazine i 2008, bygger på fundamentet lagt av Frank Sieberling mer enn et århundre før.
Identifikasjon

En av de mest lett identifiseres logoer i hele virksomheten - den bevingede foten av Goodyear Tire - kom fordi Frank Seiberling hadde en statue av guden Merkur i sitt hjem. Budbringer av gudene hadde bevingede sandaler og Seiberling følte at hastigheten dette representerte ville gjøre en god reklame verktøyet. Den opprinnelige Goodyear logo hadde ordene God og år på hver side av en mye større fot med en bevinget sandal, i motsetning til den moderne logo.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/100932.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold