Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Effekten av temperatur på dekktrykket

Dekktrykk varierer betydelig med temperaturen fordi luft tar opp mer volum ved høyere temperaturer og mindre volum ved lavere temperaturer. Å være oppmerksomme på temperaturen når du sjekker lufttrykket i dekkene vil hjelpe deg å blåse opp dekkene riktig. Anbefalt Pressure

Hvert kjøretøy har en anbefalt dekktrykk nevnt i bruksanvisningen og på klistremerket som vanligvis finnes på førerdøren eller dørstolpen. Denne anbefalingen er dekkets trykk i psi når det er kaldt.
Temperatur Effect

Dekktrykk vil endre seg etter en psi for ca hver 10 grader av temperaturendringer. Lavere temperaturer fører til lavere dekktrykk og høyere temperaturer til høyere dekktrykk.
Tid Kjøring

I tillegg til varierende med utetemperaturen, er dekktrykk påvirkes av dekkene varme opp med bruk. I løpet av de første 20 minuttene kjører du bilen din, vil dekktrykket øke med om lag ett psi hvert femte minutt.
Inflasjon

Dekk skal blåses opp mens de er kalde , vanligvis om morgenen før du kjører. Hvis dette ikke er mulig, sjekke trykket og legg merke til hvor mange flere psi de trenger. Så sjekk deres trykk før du fyller dem og øke deres psi med beløpet noteres i morgen.
Betydning

Over-oppblåst dekk er ikke i så mye kontakt med veien og kan forårsake en humpete tur. Under-oppblåst dekk føre til unødvendig slitasje på dekk løpebaner, tap av kontroll over båten, økt friksjon og lavere gass kjørelengde.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101196.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold