Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Hva dekkdimensjoner er utskiftbare?

Dekk selges i USA må oppfylle visse standarder. De må oppfylle størrelse standarder for perle form, diameter og bredde. Den amerikanske Tire and Rim Association og European dekk og felg teknisk organisasjon også bli enige om andre parametere av dekkene. Disse standardene, satt av disse organisasjonene, er vanligvis brukes om hverandre. Det er fortsatt flere dekk størrelse systemer som er i bruk i dag. Systemet som bilen bruker kan avhenge av når bilen ble gjort. Fordi bil ytelsen økt og biler ble mer komplisert med årene, har dekk størrelse systemer også endret. Det er noen dekkdimensjoner uttrykt med bare tall og andre med bokstaver og tall. Numeriske og alfanumeriske Systems

Den numeriske dekk dimensjonering systemet er den eldste i USA. Den brukes for personbildekk. Når dette systemet ble brukt, var dekk sideforhold enten 82 eller 92. Størrelsesforholdet er forholdet mellom dekkets heighth og bredde. Høyden måles fra innsiden av dekket til den utvendige veggen når dekket er helt oppblåst. Bredden måles også når dekket er helt oppblåst fra en stonewall over til den andre siden. For eksempel, har et dekk som hadde den numeriske dekkdimensjon på 7,00 til 14 en del bredde på 7 inches, en felg diameter på 14 inches, og et sideforhold på 92.
P Med det alfanumeriske systemet, som var etablert i 1968, er dekkdimensjon basert også på dekkets bæreevne i forhold til den totale størrelsen. Dekkets kapasitet og størrelse angis med bokstaver fra A til N. Et dekk som er merket med A ville bety den minste dekk med lavest kapasitet. Et dekk som er merket med N ville være det største dekk med den høyeste kapasiteten. BR78-13 ville være et eksempel på et dekk størrelse i alfanumerisk system; 78 er sideforholdet og 13 er hjulstørrelse i inches
Dagens Tire Size Systems
<. p> Dekk størrelse systemer i dag avhengig av mange ting. Antall og bokstaver vil indikere når et kjøretøy ble produsert, og om det ble produsert innenlands eller importert. Dekket dimensjonering gir også informasjon om dekkets dimensjoner. De tre viktigste målinger for å få en riktig passform for bilens dekk er høyde, bredde og bæreevne. P-Metric dekkdimensjon systemet er den amerikanske versjonen av den europeiske metriske dimensjonering systemet, som ble startet i 1976. P-metriske størrelser alltid starte med P, som står for passasjer. Ellers P-Metric og Metric er de samme.

Et eksempel på et P-Metric dekkdimensjon ville være P215/65R15 89H. P står for passasjer, selvfølgelig. Henvisningstallet 215 er for dekkets bredde i millimeter. Tallet 65 er størrelsesforholdet dette dekket. R står for radial, i motsetning til diagonale eller belte dekk. De 15 står for inches, ikke millimeter, og det er måling av felgen diameter. Endelig 89H er tjenesten beskrivelse. De 89 står for bæreevne, og H er for den maksimale hastigheten som dekket er rangert.
Utskiftbare Størrelser
p Hvis du har en eldre bil som har dekk som er skrevet i numeriske størrelser, da blir du nødt til å konvertere dem til P-metriske størrelser for å finne dekk til bilen din. Tidlige biler hadde smale dekk og smal hjul. Dagens dekk, med P-metriske størrelser er vanligvis snakket om som en serie, i henhold til deres størrelsesforhold. For eksempel er en bil som har et dekk med et sideforhold på 80 kjent som en 80 serie. Hvis du har en tidlig-laget bil med en numerisk størrelse dekk, vil du ønsker et dekk som er dagens 75 - eller 80-serien størrelse dekk. Dette er veldig viktig hvis bilen har fortsatt de originale hjul.
P Hvis du har et kjøretøy med en alfanumerisk størrelse, for å deretter finne utskiftbare størrelser i dagens systemer, må du identifisere dekkets størrelsesforhold. Hvis du har en 78-serien alfanumerisk dekk, bør den byttes ut med dagens 80 eller 75-serie dekk. Igjen, er du ute etter de mer smale dekk som i eksemplene ovenfor. Hvis alfanumerisk størrelse dekk er en 50, 60 eller 70-serie dekk, da blir du nødt til å finne en P-Metric dekkdimensjon som har en tilsvarende størrelsesforhold. Du kan gjøre dette med en konvertering diagram eller ved å lese P-Metric dekkdimensjon. Husk at sideforholdet den to-sifret nummer etter skråstrek på P-Metric dekkdimensjon. I eksempelet i kapittel 2, P215/65R15 89H, vil størrelsesforholdet være 65, og dette ville matche med en alfanumerisk størrelse dekk som hadde et sideforhold på 60-serien.
Radialdekk

Bland aldri radialdekk med noen annen konstruksjon på en bil. Radialdekk kan bare brukes hvis hjulene er erstattet på din eldre bil og suspensjonen ble justert. Bør også bland radial og skjevhet dekk på samme kjøretøy samtidig. Radialdekk er ikke utskiftbare med bias dekk!
Tire konvertering Charts
p Hvis du eier en eldre bil, vil det være viktig for deg å vite om dekkene og hva størrelsene er utskiftbare. Du kan spørre forhandleren. De fleste forhandlere har et dekk konvertering diagram som vil hjelpe deg å velge riktige dekk. Du kan også være i stand til å finne noen dekk konvertering diagrammer på Internett, derimot, kan forhandleren oss være mer pålitelig. Du kan også finne ut om konvertering diagram fører deg i riktig retning for å finne utskiftbare dekkdimensjoner. Det er viktig å forstå hva alle disse bokstavene og tallene betyr på siden av dekkene for å kunne finne de riktige dekk til bilen din.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/100935.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold