Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Definisjon av skalerte hjul

skalerte hjul vedrører en anordning av hjul på biler, lastebiler, fly og andre kjøretøyer hvor par hjul på den ene ende av kjøretøyet er en annen størrelse eller form enn hjulene på den andre enden. Vanligvis betyr dette at bakhjulene er større enn forhjulene, ofte et par inches bredere over slitebanen eller større i diameter. Dette er gjort av praktiske og estetiske grunner. Selv om større bakhjul (også kalt en forskjøvet montering eller forskjøvet programmet) kan hjelpe kjøretøyer flytte over ujevnt underlag, de påvirker også bygge og rammen utformingen av bilen, slik at det ser mer elegant eller kraftigere. Mange bil selskaper selger sett med forskjøvet hjul. Identifikasjon
p Hvis en bil har forskjøvet hjul, felger sin er av forskjellige størrelser i bredde og diameter. Når du kjøper og utstyre en forskjøvet sett med hjul, betyr dette vanligvis bilens bakhjul er større enn foran settet. For noen biler eller lastebiler, dette er et standard design, for andre, må du kjøpe et spesielt sett fra en leverandør som gjør kompatible dekk. Som biler og dekk har blitt mer avansert, har produsenter begynt å tilby mer forskjøvet hjul pakker på sine butikker og på nettet.
Egenskaper

Noen ganger er forskjellene små. Baksiden sett med dekk kan være bare en tomme større enn den fremre eller 1/2 tomme større i diameter, men dette er nok til å gjøre en forskjell i de fleste biler. Noen typer forskjøvet hjul konfigurasjoner, som for eksempel fly hjul, er nødvendig for å balansere og manøvrere bilen.
Formål

Noen ganger folk foretrekker den måten sjanglet hjul se fordi de større hjulene gir mulighet for mer leppe - den delen av bilen ramme som overheng og beskytter dekkene som går utover kroppen. Forskjøvet hjul også tekniske fordeler: Brede dekk bety mer trekkraft på veien og dermed bedre kontroll, i hvert fall i de bakre dekk. Dekkene vil også en tendens til å være lav profil, noe som åpner for enklere svinging og bremsing. I enkelte fritidsaktiviteter fly, sjanglet hjul også gjøre det lettere for fly å lande uten å grave hjulsporene i bakken.
Hensyn

Selv forskjøvet hjul kan gjøre aspekter av kjøringen enklere , de kommer også med vanskeligheter. Forskjøvet hjul gjør dekk vanskeligere å rotere og kan påvirke kjøring. Ved bakhjulene er for store, kan de gjøre det mer vanskelig å knuse i en kort tid. Hvis du bytter til et kjøretøy med forskjøvet hjul når du er vant til å kjøre uten, må du endre din kjørestil og forventninger for å kompensere.
Eksempler

Mange sportsbiler kommer med forskjøvet hjul, deriblant Nissan 350Z, BMW, Mercedes, Audi, VW og Ford Mustang modeller.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/100996.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold