Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Om Bil Jacks

Bil knekt er en viktig vedlikehold verktøy som bør være i hver bil eiers verktøykasse. Produsenter gi spesifikke bil knekt for hver bilmodell de gjør, men mange ganger disse kontaktene blir erstattet når tapt eller under salget fra en eier til en annen i en brukt bil salg. Av sikkerhetsmessige grunner, bør hver bil jack være av riktig type for bilen som den skal brukes. Funksjon

Den grunnleggende funksjon av en bil jack er å løfte en del av et kjøretøy. Dette er vanligvis brukt for å skifte dekk selv om andre vedlikehold blir ofte utført med bruk av en bil jekk. Bil knekt normalt løfte det ene hjørnet av kjøretøyet, men større kapasitet knekt av en mer spesialisert type kan brukes til å løfte hele forsiden eller baksiden av kjøretøyet under visse omstendigheter.
Typer

Den primære type bil jack utstedt av bilprodusenter er sakse-jack. Denne type jekk anvender en sentral skrue mekanisme for å heve og senke jekken. Skruen mekanismen er slått av enten dekket flytting verktøyet eller en spesialisert håndtak følger med jack. Større kjøretøy, inkludert mange lastebiler, vil bli utrustet med en spesialisert high-jekk med en stor base plate, en høy skaft med store tenner, og en skralle mekanisme som brukes til å heve bilen. En annen populær etter-markedet bil jack type er hydraulisk jekk. En liten hydraulisk jekk kan løftes enten kan være en oppreist ikke-hjul modell, eller en horisontal lagring hjul versjon. Til slutt, mange automotive butikker bruker et stort gulv jack som ruller under bilen og bruker hydraulisk væske. Disse store gulv-kontakter er i stand til å løfte hele ende av et kjøretøy når de brukes på riktig måte.
Egenskaper

Alle kontaktene har sikkerhetsfunksjoner for å beskytte brukeren mot ulykkesskader. Brede baser bidra til å stabilisere en jekk og mot tipp eller synker i bløt jord. De fleste bil knekt også utstyrt med eget håndtak eller spy mekanismen, men vekselvis mange av disse også vil akseptere den flate enden av et dekk verktøy for å jekke opp en bil. Når du er i den utvidede stillingen, vil knekt ha en stopp punkt som hindrer brukeren fra å overbelaste kontakten utover sine rangerte evner. Når du er i den kontraktsfestede posisjon, vil knekt som er gitt av produsenten ha et lagringsområde spesielt utformet eller konstruert for jack å hvile i når den ikke er i bruk.
Fordeler
< p> utstyre bilistene med bil knekt har gitt mange fordeler til dem som er på veien. Viktigst, har knekt utstyrt drivere med evnen til å skifte dekk i en nødssituasjon uten å måtte ringe for å få hjelp, noe som kan spare service avgifter og potensielle tauing avgifter i tillegg. Bil knekt også gi hjemmet auto entusiast med et verktøy til bruk i vedlikehold av sine egne kjøretøy med de enklere oppgaver som å endre bremseklosser, olje og belter. Når de brukes på riktig måte med tanke på sikkerhet, bil-kontakter er en viktig ressurs for alle som eier eller bruker et motorisert kjøretøy.
Warning

Sikkerhet bør alltid tas i betraktning når opererer noen form for kontakt. Jacks skal alltid plasseres på flat mark og i oppreist stilling. Bil knekt skal alltid plasseres direkte under en del av bilen ramme, aldri under noen kroppsdeler eller annet utstyr. Sikkerhetsmekanismer bør alltid brukes i henhold til produsentens anbefalinger. Når oppjekking et kjøretøy, skal parkeringsbremsen brukes, og hjulene på den motsatte enden av jack skal kiles fast på plass for å unngå rulling. Bil knekt bør aldri brukes til å støtte et kjøretøy over natten eller for lengre perioder.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/100929.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold