Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Tire størrelsesguide

Tire dimensjonering påvirker håndtering og styring på en bil. Siden dekkene er spesielt tilpasset for å bære bilens vekt, velge feil størrelse kan i stor grad redusere håndtering evne på dekkene dine. Biler har bestemt dekk dimensjonering krav basert på bilens vekt, avstand innenfor hjulet godt og riktig passform på dekk felg. Betydning

Tire dimensjonering var standardisert for å hjelpe både forbrukere og mekanikere med å installere de riktige dekk på dagens biler. Mange biler har datastyrte systemer som måler hastighet data som er direkte berørt av dekk dimensjonering. Dekk dimensjonering er stemplet på siden av dekket med en kode som inneholder alt du trenger å vite for å kjøpe riktig størrelse dekk for din bil. Den samme informasjonen er notert på døren-end etiketten på førersiden av bilen.
Kjøretøy Codes

stempling på sideveggen av dekket gir informasjon om dekkets hastighetsklasse, lastekapasitet og dekkets formål. Dekk koder liste en rekke tall og bokstaver for å forklare dimensjoner og spesifikasjoner av et dekk. For eksempel representerer følgende en typisk dekk kode: P225/50R16 91S.The "P" står for "Pmetric", en standardisert dekk definisjon i USA. Dekk innenfor "P"-kategorien er personbiler, lette lastebiler, noen SUVer og biler ikke større enn en kvart til en halv tonn. Europeisk eller metrisk størrelse dekk ikke har "P" er nevnt i begynnelsen av dekket kode.Den bokstaven "T" i stedet for "P" refererer til den forbigående reservehjul. "LT" betyr at dekket er beregnet for bruk på en lett lastebil som varierer i vekt fra tre firedeler til et tonn, og også pickuper, minivans og SUV. "C" angir et kommersielt kjøretøy, for eksempel en varebil eller lastebil. Bokstavene "ST" stemplet på sideveggen av et dekk indikerer "Special Trailer" service. "ST" dekk brukes kun for båt, bil eller verktøyet trailere.
Dekkdimensjoner

Bruke våre dekk kode eksempel (P225/50R16 91S), det første sett med tall etter bokstaven beskriver måling av det bredeste punkt på sideveggen av dekket. Den "/50" er måling av dekkets profil fra felgen å trå. Denne målingen kalles også sidevegg height.The "R" betegner et radialdekk. Radialdekk har sjikt med dekkets stråler ut fra midten av dekket. En "D" betegnelse indikerer diagonale lag til dekk som er ofte brukt for reservedeler og på lette lastebiler. A "B" refererer til et belte dekk. Diagonalbeltedekk dekkene blir sjelden brukt på biler i dag.
Tire Diameter

dekkdiameteren tiltaket er gitt neste i vårt eksempel (P225/50R16 91S). Den "16" som er vist etter at "R" reflekterer måling av diameteren av dekket og felgen. Dette tallet varierer sterkt mellom fabrikater og modeller av biler.
Tire rangeringer

De siste to betegnelser på dekk koden refererer til lasten og hastigheter. Begge indikerer den maksimale utholdenhet av dekket under normale forhold. Belastning er et mål på hvor mye vekt dekkene kan håndtere både vertikalt og horisontalt. Hastighetsklasse angir den høyeste hastigheten dekket kan reise innenfor normale forhold. I vårt eksempel, er det rating "S", som lister opp en rating på 112 mph, en typisk hastighet vurdering for personbiler. En komplett liste over hastigheter kan finnes på linken nedenfor.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/100946.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold