Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Hvor å Sjekk datoen på dekkene

For å være trygg på veien, bør du sjekke dekkene for å sørge for at de er riktig lufttrykk og ikke har lekkasjer, buler, overdreven slitasje eller skader. Du bør også sjekke for å se hvilket år dekkene ble gjort. Ifølge National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), kan dekkene brytes ned over tid. Det er spesielt viktig å sjekke alderen på dekk som ikke er drevet på regelmessig, for eksempel reservedeler dekk og de på fritidskjøretøy. Instruksjoner
en

Se etter bokstavene på sideveggen på dekkene dine. Det vil være i nærheten av sentrum av dekket
2

Finn en kode som begynner med bokstavene "DOT", forkortelse for Department of Transportation, etterfulgt av en 10 -. Til 12-tegns kombinasjonen av tall og bokstaver.
3

Gå til de siste tre eller fire bokstaver i kombinasjon. Disse bør alle være tall, rett etter tre eller fire bokstaver.
4

Oversett de to første tallene. Disse tallene indikerer uken der dekkene ble gjort. For eksempel "15" ville bety at dekkene ble gjort den femtende uke i året.
5

Oversett de siste ett eller to sifre. Hvis det er tre sifre, ble dekkene gjort før 2000. «8» vil bety at dekket ble laget i 1998. Alle dekk laget på 2000-tallet bruke en to-sifret kode for datoen. Derfor, "08" som de to siste sifrene informere deg om at dekket ble laget i 2008.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101176.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold