Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Hva er en pneumatisk dekk?

De fleste av dekkene du kommer over i den moderne verden ville bli ansett for å være pneumatisk. Historien om luftfylte dekk starter kort tid etter starten av å bruke gummi for å gi en mer dempet kjøring for hjulgående kjøretøy. Den moderne transportsystem ville ikke fungere uten moderne luftfylte dekk. Definisjon

En ordbok definisjon av en pneumatisk dekk er "et dekk laget av armert gummi og fylt med trykkluft; brukes på biler og sykler, etc." At definisjonen passer nesten alle dekk på biler, lastebiler, sykler, motorsykler, busser og fly.
Historie

De første dekkene var jern bånd rundt tre hjul. Dekk laget av solid gummi kom i bruk i midten av det 19. århundre. Iren John Dunlop er kreditert med å finne og patentering den første vellykkede luftfylte dekk med sitt indre-tubed sykkeldekk. Dunlops 1888 patent brukte begrepet "pneumatisk" for første gang.

Michelin brødre, André og Édouard, var de første til å bruke luftfylte dekk på en bil i 1895. Deres selskapet til slutt ble en ledende produsent av dekk. Goodyear Tire Selskapet ble startet i 1898. Firestone Tire & Rubber Company var den andre USA dekk selskapet i 1900.
Funksjon

For første halvdel av det 20. århundre, ble luftfylte dekk laget av forsterket lag med ledning eller plys dekket med gummi med mønster for trekkraft. Sjiktene ble lagt en vinkel eller skjevhet for å gi styrke til dekk og definere sin form. Disse "skjevhet ply" dekk krevde en gummi slange å holde lufttrykket.

Radialdekk, med sjiktene som kjører på 90 grader over hele dekket kroppen ble oppfunnet av Michelin i 1948, men gikk ikke i utstrakt bruk i USA fram til slutten av 1970-tallet. Radialdekk gi lengre levetid og bedre drivstofføkonomi. De er også av "slangeløse" design der dekket danner en lufttett forsegling med hjulet og ingen indre røret er nødvendig.
Betydning

Luftfylte dekk er nå i en slik utbredt bruk begrepet "pneumatisk" blir sjelden brukt når man diskuterer luftfylte dekk. Siden oppfinnelsen av den pneumatiske dekk transportsystemet i USA har gått fra den ene avhengig av jernbanen for transport av personer og produkter til et system av utdanningen motorveier brukes av biler og lastebiler for å flytte rundt i landet.

Potensielle

Luftdekk har vært i bruk i mer enn 100 år. Nå selskaper leter etter alternativer til luftfylte dekk. Resilient Technologies Co i Wausau, Wisconsin er arbeider på ikke-pneumatisk dekk teknologi for det amerikanske militæret. Hæren er på utkikk etter nye dekk teknologi som vil overleve påkjenningene for kamp.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101069.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold