Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Bias dekk Vs. Radial

Det er to forskjellige typer anlegg for dekk - skjevhet ply og radial ply. Byggingen metoden påvirker holdbarhet, ri og drivstofføkonomi av dekkene. Radialdekk er mest vanlig på biler og lastebiler. Historie

Den første bruken av luftfylte dekk på en bil var av Michelin-brødrene, André og Édouard. i 1895. Deres selskap ble en ledende produsent av auto dekk. For første halvdel av det 20. århundre, produserte alle dekk for bil og lastebil bruk var av skjevhet-ply konstruksjon. Michelin oppfant og introduserte den radial-ply dekk i 1948, i 1950 og 1960, bruk av radial bildekk ble utbredt i Europa og Japan

USA. bil og dekk produsenter mot forandring til radialdekk til 1970. De importerte biler som kommer til USA hadde radialdekk, og forbrukere begynte å kreve fordelene med radialdekk på deres USA-bygde biler. Ved begynnelsen av 1980-tallet ble alle nye biler utstyrt med radialdekk.
Bias-konstruksjon

Dekk har belter kalt lag som gir et dekk formen. Lag er lag av polyester, glassfiber eller stål ledninger innebygd i gummi av et dekk. En skjevhet-trådet dekket har den lagdelte belter som kjører i vinkler til hverandre og til kroppen av dekket. Ply tallene 14 og 16 i diagrammet er skjevhet lag.

Radialkonstruksjon

Radial-ply dekk har beltene i en 90-graders vinkel til dekk, og beltene overlapper i stedet for å krysse hverandre. Den trådet merket 12 på tegningen er et radial-lag. Radialdekk har en annen belte, vanligvis av stål ledningen, kjører rundt dekket under slitebanen. Radial konstruksjonen gjør at sideveggen av dekket til flex i henhold belastninger uten å påvirke kontakten av slitebanen med veien.
Hensyn

radialdekk har betydelige ytelsesforbedringer fordeler fremfor skjevhet dekkene. Radialdekk resulterer i lavere drivstofforbruk og har lengre levetid for slitebanen. De har en større kontaktflate eller fotavtrykk på veien, noe som gir bedre veigrep og kjøreegenskaper. Radialdekk koste mer enn sammenlignbare skjevhet-ply dekk, men den utvidede dekkenes levetid og drivstoff besparelse gjør bruk radials det mer kostnadseffektivt valg.
Still fokusert

Dekk brukes i anlegg og på landbruksmaskiner er fortsatt hovedsakelig skjevhet konstruksjon. Imidlertid er radialdekk gjør innhugg i disse områdene.

Classic bileiere ofte ønsker bias dekk for å holde bilene sine opprinnelige. Dekkprodusenter eksisterer som produserer klassiske bias dekk ved hjelp av de originale formene. Er

Dekk som er laget spesielt for små og mellomstore tilhengere skjevhet konstruksjon. Bias dekk gir god bæreevne i forhold til dekk vekt, og trailer dekk er ikke forventet å gi god håndtering eller drivstofføkonomi.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101070.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold