Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Hvordan dekode en Tire Identification Number til Bestem Tire Age

Tire alder er den viktigste faktoren for å vurdere når du kjøper ny eller brukt dekk. Bare fordi et dekk er helt ny sikrer ikke at det er trygt å bruke på et kjøretøy. Som dekk alder gummien bryter sammen og begynner å sprekke, noe som kan føre til ødeleggende bilvrak. For optimal sikkerhet, ikke kjøpe dekk produsert mer enn seks år siden, lære å dekode dekk identifikasjonsnummer, og alltid bestemme dekk alder før du kjøper nye dekk. Instruksjoner
en

Se etter Tire Identification Number merket på sideveggen av dekket for å bestemme dekk alder. Den Tire Identification Number innledes med DOT, som står for Department of Transportation, og er 10 til 12 sifre. Du må kanskje sjekke begge sider av dekket for å finne det komplette Tire Identification Number.
2

Finn de siste tre eller fire sifrene i Tire Identification Number. Forut for 2000, fastsatt tre siffer dekket alder. Dekk gjort siden 2000 bruk fire tall for å finne en dekk alder. |
3

Siden 2000

Bestem år dekket ble produsert av dekoding de to siste sifrene. For eksempel, hvis de to siste sifrene er "07", da dekket ble produsert i 2007.
4

Bestem uke dekket ble produsert av dekoding de to første tallene som makeup de siste fire sifre i Tire Identification Number. For eksempel, hvis de fire siste sifrene i Tire Identification Number er 2807, da dekket ble produsert i løpet av den 28. uken av 2007.
5

Før 2000

Bestem år dekk ble produsert av dekoding det siste sifferet i Tire Identification Number. For eksempel, hvis det siste sifferet er "3", deretter dekket ble produsert i løpet av tredje året av tiåret. Problemet med dette systemet var at du ikke kunne bestemme hvor tiår dekket ble gjort.
6

Bestem uke dekket ble produsert av dekoding de to første tallene som makeup de tre siste sifrene i dekk Identification Number. For eksempel, hvis de tre siste sifrene i Tire Identification Number er 403, deretter dekket ble produsert i løpet av den 40. uken av 1993 (eller 1983).
7

Shop for nylig produsert dekk ved dekoding Tire Identification Numbers. En god tommelfingerregel er å kjøpe dekk som er mindre enn seks år for optimal sikkerhet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101003.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold