Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Hvordan få dekkene varer lenger

Dekk er viktige komponenter i bilen din, og når de slites ut, må du erstatte dem. De er også noen av de dyrere komponenter for å erstatte, så ønsker du å gjøre dem vare så lenge som mulig, uten å risikere din sikkerhet. Nøkkelen til lang levetid for dekkene er trå til og med slitasje, som avhenger av riktig dekk inflasjon og justering, samt regelmessig dekk rotasjon. Du kan også legge til levetiden på dekkene ved å praktisere gode kjørevaner. Du trenger
Tire måle
bilens brukerhåndbok
Vis flere instruksjoner
en

Hold alle bilens dekk, inkludert reservedeler, riktig lufttrykk. Sjekk brukerhåndboken, førerdøren post eller i hanskerommet for kjøretøyet produsentens anbefalte dekktrykk. En gang i måneden, bruker et dekk måler for å kontrollere lufttrykket før du kjøre hvor som helst, mens dekkene er kalde. Hvis dekkene er varme, noe som vil skje etter enda en kort kjøretur, vil luften trykket øker og du ikke få en nøyaktig lesing. Hvis det er nødvendig, kjøre til en bensinstasjon for å legge til luft, men pass på å bruke den kalde dekk lesing som base lufttrykk. Kontroller trykket etter å fylle i dekket, og legge mer luft eller slippe noen, etter behov, inntil trykket er riktig.
2

Sjekk bilens justering jevnlig, eller du merker problemer med håndteringen. Hvis suspensjon systemet er ute av stilling, vil det føre til ujevn slitasje på dekkene. Husk at biler med front-wheel-drive eller uavhengige bakhjulsopphenget trenger en fire-hjulet justering. Samtidig, sørg for at alle dekkene er riktig balansert, så ubalanserte dekk også slites ujevnt.
3

Roter dekkene regelmessig. Hvert dekk beliggenhet på en bil bærer en annen vekt og individuell slitasje mønster fra svinger, så flytte dem rundt holder slitasje selv. Følg anbefalingene i bruksanvisningen for kjørelengde mellom rotasjoner, vanligvis ca 5000 miles. Mange bileiere rotere dekk og skifte olje på samme tid, spesielt hvis et servicesenter gjør arbeidet. Følg rotasjonsmønster anbefalt av kjøretøy eller dekkprodusenten for din type kjøretøy og dekk. Hvis bilen din har et reservehjul i full størrelse, inkludere den i rotasjon mønster.
4

Følg gode kjørevaner. Unngå raske start og stopp og vendinger, som forårsaker overdreven slitebanen slitasje. Styre rundt jettegryter og gjenstander i veien, som ikke bare kan skade dekkene, men kan også bidra til innretting problemer. Hold dekkene bort fra fortauskanten når du lukeparkere. Følg bilprodusentens retningslinjer for vektbelastning. Går utover maksimal anbefalt vekt komprimerer dekkene, noe som får dem til å endre form og slitasje feil.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101035.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold