Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> dekk Vedlikehold >> Content

Hvordan måle hjulbolter

Det er sju målinger for å vurdere når du prøver å måle hjulboltene på bilen din. Importen ansette metriske mål, mens innenlandske biler kan inneholde standard måling bolter eller metriske. Selv måling av hjulboltene ville virke som en relativt enkel oppgave, hvis det ikke blir gjort riktig, kan farlige situasjoner oppstå. Fordi metriske og standard målinger er relativt lik, er det lett å bruke feil størrelse lug mutter til hjulbolten når du bruker en slagbormaskin. Resultatet ville bli defekte gjenger som ville gjøre fjerning av mutteren eller vanskelig ville hindre at mutteren fra skikkelig feste til hjulet bolten. Du trenger
Jack
Jack stå
Lug mutter skiftenøkkel
Bolt mønster måler
Målebånd
Bolt og mutter sporvidde (metrisk og standard)
Gängstigning gauge ( metrisk og standard)
Hjulbolt dreiemoment spesifikasjoner guide
Momentnøkkel og egnet socket
Vis flere instruksjoner
en

Bruk lug mutter fastnøkkel til å løsne hjulmuttere på ett dekk på bilen. Den første målingen for å vurdere om hjulbolten er lug mutter diameter størrelse. De fleste import bruke en 19 mm eller en 21 mm lug mutter. Innenlandske biler kan bruke 3/4-inch eller 11/16-inch. Lette lastebiler og SUVer kan inneholde 22 mm-eller 7/8-inch hjulmuttere. Løft fjerdedel av bilen med jekken og deretter støtte den på en jack stå. Fullfør fjerne slepe nøtter og deretter ta av hjulet.
2

Bruk hjulet bolt mønster måler for å bestemme størrelsen på felgen i forhold til hjulboltene. Denne målingen er viktig når du kjøper felger. Bolten mønster på den nye felg må samsvare bolten mønster av kjøretøyet for å passe skikkelig. Siden biler har fire, fem, seks, sju, åtte eller til og med 10 hjulbolter og muttere. Antallet hjulbolter ville bli innlemmet med måling mellom motsatte hull for bolter. Ved oddetall skruehull - oftest fem - måling midten av den øverste bolten hull til sentrum av den tredje i inches ville bestemme måling
3

Measure. lengden av bolten skaft ved hjelp av et målebånd. Lengden av hjulet bolten er viktig fordi det må være lang nok til å gjennom felgen og deretter sikres ved knasten mutteren skal. Mens OEM felger og hjulbolter er riktig målt til å matche hverandre, bytter felger eller skifte et hjul bolt kan kompromittere lengden og effektivitet beregnet for parring av mutteren å bolt. Husk at hjulbolten er presset inn i navet flens og tykkelsen av navet flens må brukes til hjulet bolt måling.
4

Plasser bolt diameter måler over en av boltene . Siden metriske og standard størrelser kan utveksle litt, sørg for å velge mellom de to for riktig diagnose av bolt diameter måling. Noen hjulboltene diameter vil tillate deg å plassere metriske og standard størrelse malen over bolten. Man vil passe mer løselig enn den annen. Jo strammere passform av bolten måleren vil avgjøre riktig program. Andre hjulbolter vil ikke tillate både metriske og standard størrelse målere til feste til dem, som tar gjette arbeid ut av om det er standard eller metrisk.
5

Plasser gjengestigningen indikatoren grooves i gjengene av en hjulbolt. Igjen, kan hjulbolter har både metriske og standard størrelse tråden teller, avhengig av merke og modell av kjøretøyet. Pass på at sporene justere tett på banen av trådene på hjulet bolt til å finne riktig tonehøyde greven av bolten. Sjekk med både metriske og standard målere og bruke de trangeste montering måleren.
6

Kontroller at lug-muttergjengene matche gjengestigningen greven av hjulbolten. Impact våpen kan være nådeløse når de søker feil størrelse lug mutter. Hvis du erstatter slepe nøtter, pass på at mutteren passer perfekt til hjulbolten. Gjenge den på og stram med en momentnøkkel med riktig moment spesifikasjoner angitt for den type kjøretøy. Diameteren størrelsen av skivemutteren må også samsvare med størrelsen av diameteren knasten mutter skiftenøkkel for å kunne fjerne dem i tilfelle av en punktering.
7

dreiemoment til mutrene ved hjelp av en momentnøkkel stilt inn på riktig fot-pounds indisert for kjøretøy i dreiemoment spesifikasjoner manualen. Selv om dette kanskje være en faktisk måling i inches eller centimeter, er det en måling i forspenningen. Hvis ikke utført riktig, kan et hjul faller av. Stram alltid hjulmutrene i et stjernemønster, som starter med en og deretter velge den neste lengst vei fra det. Dette vil hindre at felgen blir feil parret med overflaten av navet flens og vil eliminere vibrasjoner.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tire-maintenance/101100.html

Previous:
Next:

dekk Vedlikehold